Відкрите суспільство

«...кому підпорядковується публічна влада, кому підпорядковується верховна влада в країні - бандитам або громадянам країни? До того часу, поки це питання не вирішене, ніякі інші питання не можуть бути вирішені.»

Андрій Іларіонов

«Янукович – людина старого кримінального складу, яка має свої ігри «за поняттями». У тому світі не ухвалюють закон в принципі. Така людина може говорити про закон, але кримінальний світ не любить закону... Карні злочинці в таборах говорили політичним: ви прийдете до влади і знову мене посадите, оскільки моя справа – обійти закон, а ви хочете привести суспільство до закону»

Євген Сверстюк, доктор філософії, політв'язень радянського режиму.

субота, 8 вересня 2012 р.

Москаль розповів про агентів СБУ в опозиції


Агенти СБУ працюють в кожній опозиційній партії. Про це заявив перший заступник глави парламентського Комітету з питань боротьби з організованою злочинністю Геннадій Москаль в інтерв'ю інтернет-виданню ОРД.
"Ми всіх цих людей знаємо, але не виганяємо. Просто ізолюємо їх від серйозної інформації. Нікого не звільняємо, тому що цих ми хоча б знаємо, це простіше, ніж потім виловлювати нових", – сказав він. За словами Г. Москаля, у всіх наших президентів є якісь спогади про КДБ і вони за звичкою сприймають СБУ як аналог КДБ.
"Але це – міф. Я, якби був президентом, нічого б СБУ не доручав взагалі. Бо на другий день після того, як на людину заведуть оперативно-розшукову справу, він вже буде знати про це. Бо йому продасть цю інформацію той, хто сидить в одному кабінеті з тим співробітником, який цю справу заведе", – підкреслив він.
Г.Москаль зазначив кричущий непрофесіоналізм співробітників СБУ. "Якщо ведеться зовнішнє спостереження, то так непрофесійно, що ми навіть парагвайського розвідника з такими методами не знайдемо. Тож я б не перебільшував їх роль у виборчому процесі. Які б їм завдання не ставилися – вони їх провалять", – заявив він. Г. Москаль також повідомив, що ні СБУ, ні МВС не проводять перевірку кандидатів у депутати на предмет судимостей, кримінального минулого або сьогодення.
"Це щось страшне: просто дика кількість бандитів. І я не знаю, де очі в Азарова як керівника партії, і де очі в Єфремова як керівника фракції. І ніхто ж у регіоналів не займається перевіркою на судимість або зв'язок з криміналом у своїх кандидатів. Навіщо? Їм потрібні в парламенті бандити, потрібні просто бойовики з грубою фізичною силою для бійок. Тупі беспрєдєльщики. Або ж просто хочуть створити фракцію ОПГ в парламенті і всі ці бандити мають шанси пройти в парламент", – резюмував Г. Москаль.
Як відомо, перший заступник голови опозиційної партії "Батьківщина" Олександр Турчинов раніше очолював СБУ, а голова парламентської фракції БЮТБ Андрій Кожем'якін був заступником голови СБУ.
Мінпром               07.09.12 18:14


Немає коментарів:

Дописати коментар