Відкрите суспільство

«...кому підпорядковується публічна влада, кому підпорядковується верховна влада в країні - бандитам або громадянам країни? До того часу, поки це питання не вирішене, ніякі інші питання не можуть бути вирішені.»

Андрій Іларіонов

«Янукович – людина старого кримінального складу, яка має свої ігри «за поняттями». У тому світі не ухвалюють закон в принципі. Така людина може говорити про закон, але кримінальний світ не любить закону... Карні злочинці в таборах говорили політичним: ви прийдете до влади і знову мене посадите, оскільки моя справа – обійти закон, а ви хочете привести суспільство до закону»

Євген Сверстюк, доктор філософії, політв'язень радянського режиму.

пʼятниця, 15 липня 2011 р.

Росії не подобається закон США про поневолення України


Росія не задоволена, що в США до цього часу існує закон "Про поневолених народів", який Кремль вважає антиросійськім. Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ Россіі.
Американський закон "Про поневолених народів" існує з 1959 року з ініціативи президента США Дуайта Ейзенхауера. Документ засуджує комуністичні режими, і зокрема Москву, за поневолення 20 країн і створення СССР.
Зокрема в американський перелік поневолених Росією держав потрапили Польща, Україна, Угорщина, Латвія, Грузія, Білорусь, Чехословаччина та інші країни. З часів прийняття закону президент США щорічно оголошував тиждень пам'яті про долю пригноблених країн.
Цього року президент Барак Обама оголосив початок тижня поневолених народів 17 липня.
Росія обурена, що документ взагалі ще існує, оскільки більшість країн, які згадуються в ньому, сьогодні незалежні. А закон передбачає проведення тижня народів до того часу, поки всі країни не стануть суверенними.
"Ми розраховуємо на розуміння наших американських партнерів об'єктивної і простої істини: впертим озиранням на застарілі ідеологічні настанови і ярлики навряд чи місце в нашому двосторонньому співробітництві", – повідомляє МЗС Росії.
Офіційна Москва вважає, що документ йде врозріз з політикою "перезавантаження" у відносинах між США і Росією.
Як писала tochka. net, конгресмени США звинуватили Обаму в здачі національних інтересів на користь Росії. Два роки тому між Росією і США почалося так зване "перезавантаження" у стосунках.
15.07.2011           20:02

Немає коментарів:

Дописати коментар