Відкрите суспільство

«...кому підпорядковується публічна влада, кому підпорядковується верховна влада в країні - бандитам або громадянам країни? До того часу, поки це питання не вирішене, ніякі інші питання не можуть бути вирішені.»

Андрій Іларіонов

«Янукович – людина старого кримінального складу, яка має свої ігри «за поняттями». У тому світі не ухвалюють закон в принципі. Така людина може говорити про закон, але кримінальний світ не любить закону... Карні злочинці в таборах говорили політичним: ви прийдете до влади і знову мене посадите, оскільки моя справа – обійти закон, а ви хочете привести суспільство до закону»

Євген Сверстюк, доктор філософії, політв'язень радянського режиму.

середа, 20 липня 2011 р.

Львівська міськрада закликала український народ нічого не боятися


Депутати Львівської міської ради висловили глибоку стурбованість і повну незгоду з політичними процесами, які відбуваються в Україні.
Про це повідомляє Інтернет-видання ZAXID. NET.
«Наше хвилювання і справедливе обурення викликають факти використання правлячим режимом судової гілки влади для боротьби з політичними опонентами. Тотальне переслідування представників опозиції стає фірмовим стилем діючої центральної влади. Його жертвами стають як звичайні громадяни, так і політики, за якими стоять мільйони виборців. І не має значення, кого переслідує влада – учасників Податкового майдану або лідерів провідних опозиційних партій – кожному зрозуміло, що мова йде не про встановлення істини або покарання винних, а тільки про помсту і нейтралізацію своїх політичних конкурентів», – сказано в заяві депутатів.
 «Вся країна є свідком жорстокої політичної розправи над одним із лідерів суспільної довіри Юлією Тимошенко. Цинічний спосіб здійснення судового процесу, в якому Тимошенко фактично позбавлена ​​свого конституційного права повноцінно захищати себе, викликає справедливе обурення українців і світової спільноти», – зазначають депутати.
 «Очевидно, – підкреслюють автори заяви, – що апеляції до того, хто організував це судилище, марні. Тому ми звертаємося до світового співтовариства, в компетентні міжнародні організації з щирим проханням використати свій вплив і авторитет, щоб нагадати керівництву Україні про необхідність дотримання демократичних норм політичної конкуренції в Україні та припинення використання судових органів для переслідування опозиції».
Львівські депутати також звертаються до колег з усіх місцевих рад України «із закликом підтримати наше звернення і голосно задекларувати нашу загальну відданість демократичним принципам та готовність захищати свою громадянську позицію» .
«І, головне, ми звертаємося до всього українського народу із закликом:« Не будьте байдужими!» і «Не бійтеся!». Нас – мільйони, а їх – одиниці. Тому час справедливості настане!», – йдеться в заяві, яку підтримали депутати Львівської міської ради більшістю голосів.
20.07.2011 17:17
http://lb.ua/news/2011/07/20/106991_Lvovskiy_gorsovet_prizval_ukrai.html

Немає коментарів:

Дописати коментар