Відкрите суспільство

«...кому підпорядковується публічна влада, кому підпорядковується верховна влада в країні - бандитам або громадянам країни? До того часу, поки це питання не вирішене, ніякі інші питання не можуть бути вирішені.»

Андрій Іларіонов

«Янукович – людина старого кримінального складу, яка має свої ігри «за поняттями». У тому світі не ухвалюють закон в принципі. Така людина може говорити про закон, але кримінальний світ не любить закону... Карні злочинці в таборах говорили політичним: ви прийдете до влади і знову мене посадите, оскільки моя справа – обійти закон, а ви хочете привести суспільство до закону»

Євген Сверстюк, доктор філософії, політв'язень радянського режиму.

неділю, 27 травня 2012 р.

Американський професор звинуватив Колесніченка в плагіаті


Професор Єльського університету Тімоті Снайдер заявляє про порушення своїх авторських прав з боку народного депутата України від ПР Вадима Колесніченка, вимагає вибачень і знищення всіх паперових копій його книги.

Про це йдеться в офіційній заяві Т.Снайдера, що передана УНІАН.
Зокрема, пан Снайдер зазначив: «З подивом дізнався, що моя стаття з блогу в «New York Review of Books » була передрукована в збірці « ОУН і УПА: дослідження про створення «історичних» міфів» (Київ, 2012). Зазвичай, я не проти передруку своїх матеріалів на інші мови – але за однієї умови: дотримання авторських прав ».
Професор Єльського університету зазначає, що до цього часу всі його україномовні публікації – статті в журналі «Критика» і дві книги у видавництві «Грані-Т» – дотримувалися цього правила. Але «воно було грубо порушено в разі названого вище збірника. Видавці цієї книги – Міжнародний антифашистський фронт і Міжнародний благодійний фонд «Дніпро-Січ (його співголовою є Вадим Колесніченко)» – зверталися до мене за дозволом на передрук цього матеріалу, але я їм відмовив».
Тому, на думку Т.Снайдера, поява цього матеріалу в згаданому збірнику не може кваліфікуватися інакше, як грубе порушення його авторських прав. Крім того, зазначає професор, «вони двічі ввели в оману потенційних читачів: по-перше, коли назвали мій матеріал «науковою статтею» (насправді, це є записом у блозі, який має свої правила і жанр, що відрізняється від академічної публікації), по-друге, перекрутивши послідовно протягом всієї книги моє прізвище («Шнайдер» замість Снайдер)».
Т.Снайдер підкреслив, що Україна зараз переживає не кращі часи і як ніколи потребує дотримання правил цивілізованої поведінки. «Це стосується, зокрема, такого чутливої і вибухонебезпечної ділянки, як історична пам'ять та історична політика. Поведінка видавців збірника «ОУН і УПА» не є взірцем ні цивілізованості, ні чуйності. Вона завдає шкоди не тільки особисто мені, а й самій Україні та її постаті в усьому світі», – зазначив професор Єльського університету.
У своїй заяві він вимагає від видавництва – і особисто від народного депутата В. Колесніченка, співголови Міжнародного антифашистського фронту і автора передмови до цього збірника – публічно вибачитися за порушення його авторських прав, а також зняти цю книгу з Інтернету і знищити всі її паперові копії.
В протилежному випадку Т.Снайдер вважає можливим розглядати варіанти захисту своїх прав за допомогою юридичних засобів.
26.05.2012 22:43

Немає коментарів:

Дописати коментар