Відкрите суспільство

«...кому підпорядковується публічна влада, кому підпорядковується верховна влада в країні - бандитам або громадянам країни? До того часу, поки це питання не вирішене, ніякі інші питання не можуть бути вирішені.»

Андрій Іларіонов

«Янукович – людина старого кримінального складу, яка має свої ігри «за поняттями». У тому світі не ухвалюють закон в принципі. Така людина може говорити про закон, але кримінальний світ не любить закону... Карні злочинці в таборах говорили політичним: ви прийдете до влади і знову мене посадите, оскільки моя справа – обійти закон, а ви хочете привести суспільство до закону»

Євген Сверстюк, доктор філософії, політв'язень радянського режиму.

понеділок, 23 січня 2012 р.

У Сумах під будівлею міліції мітингували з-за смерті в райвідділі


Сьогодні, 22 січня, на вул. Першотравневій, 21 під будівлею Ковпаківського відділу міліції зібралося близько ста сумчан з вимогою відставки керівництва відділу.
Нагадаємо, 17 січня в Ковпаківському відділі міліції під час "бесіди" з оперативними працівниками помер 32-річний сумчанин Олексій Ходаков.
Сьогодні сумчани зажадали від міліції відставки керівництва Ковпаківського відділу і Сумського міського управління міліції і віддачі під суд винних в смерті Ходакова. Окрім родичів і друзів Олексія Ходакова на мітингу зібралися представники  козацтва, Молодіжного національного конгресу, обласного суспільно-політичного центру «Відкріте суспільство», а також рідні сумчан, потерпілих від дій міліції.
Присутні висловили співчуття близьким Олексія і зажадали зустрічі з начальником Ковпаківського відділу або міського управління міліції. Але від керівництва сумської міліції виступити перед народом вийшла замначальника міськуправління міліції по питаннях кадрового забезпечення Вікторія Коваленко.
– Ганьба! Міліція сховалася за спиною жінки,  – у відповідь на це сказала вдова, Валентина Ходакова.
 «Ганьба! Ганьба!»  підтримали її мітингуючі. Пори обіцянки Вікторії Коваленко, що начальник міліції буде хвилини через 10-15, протягом півторагодинної акції до людей так ніхто і не вийшов.
Пані Коваленко ж сказала, що нічого коментувати не може, оскільки по даному факту проводить розслідування прокуратура, а службова перевірка міністерства внутрішніх справ ще не закінчена.
Не задоволені такою відповіддю міліції мітингуючі домовилися продовжити мітинг завтра, 23 січня, о 13.00.
Олена Адаменко, неділя, 22 січня 2012 р. 14:56
http://www.dancor.sumy.ua/news/newsline/74617

Немає коментарів:

Дописати коментар