Відкрите суспільство

«...кому підпорядковується публічна влада, кому підпорядковується верховна влада в країні - бандитам або громадянам країни? До того часу, поки це питання не вирішене, ніякі інші питання не можуть бути вирішені.»

Андрій Іларіонов

«Янукович – людина старого кримінального складу, яка має свої ігри «за поняттями». У тому світі не ухвалюють закон в принципі. Така людина може говорити про закон, але кримінальний світ не любить закону... Карні злочинці в таборах говорили політичним: ви прийдете до влади і знову мене посадите, оскільки моя справа – обійти закон, а ви хочете привести суспільство до закону»

Євген Сверстюк, доктор філософії, політв'язень радянського режиму.

середу, 8 серпня 2012 р.

Конфіскатний бізнес родини Лавринович


В нашій Закарпатській області, питання «конфіскацій» перебуває під повним контролем 32-річної пані, Наталії Володимирівни Панової, яка займає посаду начальника державної виконавчої служби в Закарпатській області, і очолила цей підрозділ у віці 26 років!!! (Вона є дуже «близькою» до сина Міністра Юстиції України Олександра Лавриновича – Максима Лавриновича).
При ДВС в Закарпатській області, для реалізації конфіскованого рухомого та нерухомого майна, «акредитовані» декілька фірм: Закарпатська філія ДП «Укррезерв», Закарпатська філія Приватного підприємства «Спеціалізоване підприємство Юстиція», Закарпатська філія ТОВ «ТД ЕЛІТ СЕРВІС», Закарпатська філія ТОВ «Торговий дім Укрспецреалізація», Закарпатська філія ТОВ «Торговий дім Укрспецреалізація», Закарпатська філія ТОВ «УКРСПЕЦТОРГ ГРУПП», Закарпатська філія ТОВ «ЮНОР», Філія «Закарпатський аукціонний центр» ДАК «Національна мережа аукціонних центрів», Філія «КЕЙ СТОУН Закарпаття» ТОВ «КЕЙ СТОУН», Філія 07 ПП «Нива - В.Ш.».
Ці фірми поділені (за квотним принципом) впливовими людьми Міністерства юстиції України. Наприклад, «Cпеціалізоване підприємство Юстиція» – це фірма, контрольована Г. Стадніком, заступником Міністра юстиції, керівником ДВС (безпосереднім начальником Н.Панової), ТОВ «НИВА», « ТОВ ЮНОР», ДП «УКРРЕЗЕРВ» – сином Міністра, Максимом Лавриновичем, і т.д.
Важливість Закарпатського регіонального підрозділу ДВС для «міністерських», обумовлена наявністю в нашій області кордонів з трьома країнами, та нескінченного потоку конфіската, у вигляді автотранспорту, брендового одягу, дорогих меблів, побутової техніки. Ці потоки необхідно «обліковувати», та через відпрацьовані схеми отримувати з них мільйонні прибутки. «Смотрящім» по регіону у Лавриновича-молодшого і є Наталія Панова.
Їх «творча» взаємодія забезпечила сім’ї Панових місце в рейтингу найзаможніших закарпатців (див.публікацію видання «Вся Закарпатська Правда» http://www.vsapravda.info/kryminal/15297-prichina-napadu-nachalnika-dvs-v-zakarpatskij-oblasti-npanovoi-ta-ii-ohoroncja-na-zhurnalista-vgoluba-antikorupcijne-rozsliduvannja ), при тому що вся сім’я Наталії Володимирівни – це лише чиновники (ніхто з них ніколи не займався бізнесом).

Про близьку дружбу між сином Міністра юстиції Максимом Лавриновичем та начальником ДВС в Закарпатській області Наталією Пановою, опосередковано свідчать навіть такі «комплекси» молодої закарпатської начальниці, як «крутий» номер на авто, подібний до номера Міністра Лавриновича:
AA0021 KM – скандальний Мерседес GL 420 міністра О.Лавриновича, розшукуваний Інтерполом ( фото з низу ), АО 0021 МІ - Мерседес МЛ 350 (2012 року), пані Панової (зареєстрований на її чоловіка, Алена Панова) (фото зверху):


Далі про «славнозвісний» Мерседес Міністра.
Мерседес GL 420 AA0021 KM, перед тим, як потрапити в «конюшню» Міністра Лавриновича, певний час (в період перебування на відповідальному зберіганні в «кишеньковій» торгівельній організації), був у гаражі начальниці ДВС Закарпатської області. На ньому, час від часу, їздив чоловік начальниці ДВС, Ален Панов (відомий закарпатцям шаленою любов’ю до марки Мерседес,- він навіть став засновником місцевого «Мерседес – Клубу»).
Нажаль, ми не маємо фото/відео доказів поїздок сім’ї Панових саме на цій машині, з тих причин, що скандал, пов’язаний з даним Мерседесом, виник вже після того, як його відвезли до Міністерства. Але Ужгород – невелике місто, і тим подіям є багато свідків (навіть прості виконавці, які неодноразово бачили цю машину перед ДВС в Закарпатській області, на площі Шандора Петефі). Разом з тим, ми піддали аналізу роботу, спосіб життя та джерела доходів молодої чиновниці.
Станом на сьогоднішній день, у володінні сімі’ї начальниці ДВС в Закарпатській області Наталії Панової, (крім великого переліку нерухомого майна, над яким ми ще працюємо), перебуває 4 автомобіля Мерседес, серед яких найпрестижніші – Мерседес S 550,Мерседес ML 350 (2012 модельного року), Мерседес МL 320 (2008 року), Мерседес Е класу. Загалом вартість автопарку чиновниці сягає 300 000 доларів.
Чоловік чиновниці, Ален Панов, регулярно розміщує в мережі інтернет об’яви про продаж автомобілів (www.auto.ria.ua/auto_mercedes-benz_s-class_8550633.html ).
Деталі наших досліджень по автопарку Н.Панової – в публікації:
а також:
Підтвердженням, що молода чиновниця має «залізний дах» від сина Міністра, є те, що в результаті проведеної перевірки обласним управлінням Юстиції в Закарпатській області, за виявлені порушення 16.11.2010 року, наказом міністра О.Лавриновича №1162/7 за – цитую: «систематичні порушення трудової дисципліни, за подачу керівнику завідомо недостовірного табелю виходу на роботу», в якому «керівник відділу Державної виконавчої служби Панова Н.В. особистим підписом підтвердила завідомо неправдиві відомості про перебування її на робочому місці, в результаті чого незаконно одержала заробітну плату», пані Панову всього лише попередили про неповну службову відповідність (!!!), в той час, як згідно Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції» , на неї мали скласти протокол та звільнити з органів ДВС .
Після того як я, на брифінгу начальниці ДВС в Закарпатській області Н.Панової, поставив їй запитання про її автопарк (в публікації видання «Вся Закарпатська Правда» http://www.vsapravda.info/kryminal/15297-prichina-napadu-nachalnika-dvs-v-zakarpatskij-oblasti-npanovoi-ta-ii-ohoroncja-na-zhurnalista-vgoluba-antikorupcijne-rozsliduvannja  цей момент є на відео), вона змінила авто (на якому щоденно приїздить на роботу) на «Шкоду Октавію», з номерним знаком АО 0092 ВВ.
Детальний аналіз походження цього авто показав, що цей автомобіль був конфіскований судом від громадянина ЧЕСЬКОЇ РЕСПУБЛІКИ, фізичної особи, Земан Мірослава, ІдН/ЄДРПОУ (по схемі Мерседеса GL 420, Міністра Лавриновича).
Далі цю «Шкоду» (кузов №TMBDX61Z1A2025170 ) придбав з аукціону (через ДВС) громадянин Панчик Сергій Жоржович, за 75 200 гривень (!!!).
Не дивлячись на те, що авто записане на підставну особу, їздить на ньому начальниця ДВС в Закарпатській області Н.Панова (це зафіксовано на фото, у дворі приватного будинку чиновниці, а також перед приміщенням ДВС ).
В процесі фото та відео фіксації доказів, на мене був скоєний напад з боку охоронця пані Панової, за безпосереднім її керуванням, під час інциденту робилися спроби забрати в мене та знищити фото та відеотехніку (http://www.vsapravda.info/kryminal/15267-na-zhurnalista-predstavnika-go-lantikorupcijar-napav-ohoronec-golovi-dvs-v-zakarpatskij-oblasti-natalii-panovoi ,
Мною була написана заява до міліції та прокуратури .
Щодо автомобіля «Шкода Октавія» з номерним знаком АО 0092 ВВ, кузов №TMBDX61Z1A2025170 – згідно отриманої нами інформації, він знаходиться в базі даних розшуку Інтерполу, а на облік поставлений незаконним рішенням суду (на даний час нами подані інформаційні запити).
Після того, як ситуація з побиттям журналіста набула резонансу (про це написали всі регіональні ЗМІ), після початку проведення перевірки викладених в наших матеріалах фактів з боку прокуратури, та приїзду перевірки з Мінюсту, начальниця ДВС терміново (літаком) відбула у Київ, для «згладжування» ситуації. За нашими даними, отриманими від інсайдерів з оточення чиновниці, після поїздки до «Максима», вона вирішила всі свої питання з публічним скандалом (хоч і бідкалася «що здерли з неї не мало»). Підтвердженням цього може бути від’їзд перевіряючих, а також відсутність реакції на наші звернення.
З огляду на все вищезазначене, в разі можливості (та актуальності), я від імені редакції інтернет–видання «Вся Закарпатська Правда», та громадської організації «Антикорупція», прошу інформаційно підтримати наше журналістське розслідування, а також звернути Вашу увагу та увагу громадськості на зловживання наших закарпатських регіональних «цариць» під прикриттям гламурних міністерських синків, які призводять до міжнародної дискредитації нашої країни в Європі та світі.

З повагою –
Заступник голови ГО «Антикорупція»,
Головний редактор видання «Вся Закарпатська Правда»
Віталій Голуб                    06.08.2012 0:59

Немає коментарів:

Дописати коментар