Відкрите суспільство

«...кому підпорядковується публічна влада, кому підпорядковується верховна влада в країні - бандитам або громадянам країни? До того часу, поки це питання не вирішене, ніякі інші питання не можуть бути вирішені.»

Андрій Іларіонов

«Янукович – людина старого кримінального складу, яка має свої ігри «за поняттями». У тому світі не ухвалюють закон в принципі. Така людина може говорити про закон, але кримінальний світ не любить закону... Карні злочинці в таборах говорили політичним: ви прийдете до влади і знову мене посадите, оскільки моя справа – обійти закон, а ви хочете привести суспільство до закону»

Євген Сверстюк, доктор філософії, політв'язень радянського режиму.

суботу, 25 серпня 2012 р.

ОПИТУВАННЯ та коментар до знаменної дати


ОПИТУВАННЯ:
«Головним атрибутом для українського народу є державна мова, а потім і всі інші символи.
Про це свідчить опитування, проведене соціологічною службою Центру Разумкова спільно з фондом «Демократичні ініціативи», повідомляє zn.ua.
Також під час опитування українці заявили, що пишаються рідною мовою, таких виявилося 36%, ще 55% засвідчили позитивне ставлення до неї. У результаті вийшло, що 91% вважає українську мову головним атрибутом країни.
Порівнюючи торішні показники, бачимо, що 92% пишалися своєю мовою, в той час як кількість противників українського так і залишилася 5%; 3% хотіли б змінити українську на іншу мову.
Поряд з іншими символами держави збільшилася частка шанувальників до національного прапора – торішній показник 26% в цьому році зріс до 38%.
Державний герб має менше шанувальників. Пишаються тризубцем 30% громадян.
Державний гімн викликає гордість у 30% громадян, проти 23% в минулому році.
Найменше громадяни пишаються таким атрибутом і символом незалежної держави, як його грошова одиниця, гривня. Тому пишаються гривнею менше чверті (23%) опитаних».
Коментар
 «Згідно четвертій Конституції УРСР від 20 квітня 1978 року Українська Радянська Соціалістична Республіка була загальнонародною державою трудящих республіки всіх національностей, закони Української РСР публікувалися українською і російською законодавчими мовами. Трудящі УРСР всіх національностей могли вільно і повноцінно розвиватися в усіх напрямках господарської, громадської, наукової, культурної, політичної діяльності. Крім військової. І тюремної. Держава – це фортеця, основні будівлі – це Вартова башта і В'язниця. Держава починається зі будівель казарми і в'язниці, для захисту народу (народів), які погоджуються цій державі платити податки і нести державні повинності і добровільну державну службу, а також для припинення правопорушень та для судової діяльності.
У казармі і в'язниці УРСР законною мовою була лише російська.
Першою справою незалежної держави Україна було скасування російської законодавчої мови. Головне політичне досягнення держави Україна – це навчання українській мові значної частини колишніх трудящих УРСР різних національностей і їхніх нащадків. Економічна діяльність держави Україна була залишена без уваги, тому економічний блок держави очолює людина, стороння законодавчій мові України. Але для багатонаціонального Українського народу – це не має значення. Багатонаціональний Український народ вперто пручається будь-якій конкуренції українській законодавчій мові, а населенню Києва законодавчі мови байдужі, столиця ніякі закони дотримуватися не збирається, ні за які мови столиця не мітингує.
Мова не є атрибутом держави, але більшість українців цього не розуміє, під час опитування українці заявили, що пишаються рідною мовою, таких виявилося 36%, ще 55% засвідчили позитивне ставлення до неї. У результаті вийшло, що 91% вважає українську мову головним атрибутом країни. Банкноти Національного Банку України теж не є атрибутами і символами держави, але громадяни України цього не розуміють і пишаються таким атрибутом і символом незалежної держави, як його грошова одиниця, гривня. Правда пишаються гривнею менше чверті (23%) опитаних.
Отже, більшість Українського народу звело українську мову в атрибути держави, а багато хто й гривню оголосив атрибутом. Отже, на сьогоднішній день держава Україна послідовно продовжує політику збільшення чисельності людей, що розвиваються на українській законодавчій мові і продовжує опір конкурентним мовам.
Висновок: головна гордість держави Україна – це українська мова.»
Викладач ТГП     Кабанов П.Л. (МУЦ) 24.08.2012 14:42

Немає коментарів:

Дописати коментар