Відкрите суспільство

«...кому підпорядковується публічна влада, кому підпорядковується верховна влада в країні - бандитам або громадянам країни? До того часу, поки це питання не вирішене, ніякі інші питання не можуть бути вирішені.»

Андрій Іларіонов

«Янукович – людина старого кримінального складу, яка має свої ігри «за поняттями». У тому світі не ухвалюють закон в принципі. Така людина може говорити про закон, але кримінальний світ не любить закону... Карні злочинці в таборах говорили політичним: ви прийдете до влади і знову мене посадите, оскільки моя справа – обійти закон, а ви хочете привести суспільство до закону»

Євген Сверстюк, доктор філософії, політв'язень радянського режиму.

понеділок, 20 серпня 2012 р.


Названо імена "газових королів" України
У списку олігархи, міністри і син президента.
Но больше всего источников - 28! - досталось компании "Годен Деррик", которая согласно журналистскому расследованию связана с Николаем Присяжнюком и Эдуардом Ставицким.
У п'ятницю Дніпропетровська облрада дозволила трьом компаніям шукати сланцевий газ в області. Мова йде про НАК "Надра України", "Український геологічний науково-дослідний центр" і компанії "Годен Деррік". Остання компанія фігурує в розслідуванні сайту "Слідство.Інфо" як компанія, пов'язана з міністром агрополітики Миколою Присяжнюком та міністром екології Едуардом Ставицьким.
Можновладні чиновники будь-який зв'язок з газовими родовищами заперечують, але доводи у журналістів досить переконливі. У своїх висновках журналісти Дмитро Гнап і Ганна Бабинець спираються на документи.
Вони вивчили, кому належать українські надра. Серед щасливих володарів газових родовищ опинилися ПАТ "Шахта ім. Засядька" (Юхим Звягільський, п'ять родовищ на приблизно 5 млрд. кубометрів газу) та ТОВ "Міжрегіональна газова компанія" (пов'язана з Олександром Януковичем, п'ять родовищ на приблизно 3 млрд. кубометрів).
Через декілька юросіб десять родовищ на приблизно 18 млрд кубометрів контролює олігарх Ігор Коломойський (група "Приват"). Народний депутат від Партії регіонів Юрій Іванющенко також має п'ять газоносних джерел на 8 млрд кубометрів.
Але найбільше джерел – 28! – Дісталося компанії "Годен Деррік", яка згідно журналістському розслідуванню пов'язана з Миколою Присяжнюком та Едуардом Ставицьким.
LB.ua    20 августа 2012, 18:43

Немає коментарів:

Дописати коментар