Відкрите суспільство

«...кому підпорядковується публічна влада, кому підпорядковується верховна влада в країні - бандитам або громадянам країни? До того часу, поки це питання не вирішене, ніякі інші питання не можуть бути вирішені.»

Андрій Іларіонов

«Янукович – людина старого кримінального складу, яка має свої ігри «за поняттями». У тому світі не ухвалюють закон в принципі. Така людина може говорити про закон, але кримінальний світ не любить закону... Карні злочинці в таборах говорили політичним: ви прийдете до влади і знову мене посадите, оскільки моя справа – обійти закон, а ви хочете привести суспільство до закону»

Євген Сверстюк, доктор філософії, політв'язень радянського режиму.

середу, 29 серпня 2012 р.

"Юра – качок" йде в депутати


Для початку – дуже смішний текст про "кандидата", опублікований (охренеть) в газеті "Правда України": Юрій Цікаленко: «Моя головна виборча «технологія» – робити добрі справи для простих людей»
Список кандидатів до Верховної Ради в одномандатному мажоритарному виборчому окрузі №95 один із найдовших в Україні. Кожен із учасників перегонів по 95-му округу мав власний мотив для прийняття рішення про участь у виборах. Самовисуванець Юрій Цікаленко чи не в останній день реєстрації кандидатів подав свою кандидатуру. Вирішальну роль у прийнятті цього рішення відіграли переконання Юрія Володимировича.
– Коли побачив, що до влади ідуть люди, котрі на жодну копійку нічого не зробили для громади, стало боляче. Адже що таке Верховна Рада ? Це доступ до більш масштабного адміністративного та фінансового ресурсу, який можна залучити до розвитку нашого району та області. А за свій округ я щиро вболіваю. Якби я побачив хоч одного кандидата, який прагне зробити більше, ніж сьогодні роблю я, то став би поруч із ним і допомагав йому. Але оскільки таких людей нині не бачу, то прийняв рішення балотуватися сам.
– Як це рішення позначилося на Вашому житті?
– Я до цього допомагав людям вирішувати їхні проблеми і робитиму це й надалі. Тому прошу виборців бути уважними і віддавати свої голоси за того кандидата, який працює і робить щось добре для людей, витрачаючи на це власні кошти, зусилля та інтелектуальний потенціал. А не за тих, котрі з висоти біг-бордів пихато дивляться на злидні та негаразди власного народу; не за тих, хто залучаючи бюджетні кошти, розкрадає їх, а потім піариться на цьому. Це звичайна депутатська робота – дбати про розвиток свого округу. Народний депутат повинен робити все, що від нього залежить, для покращення життя людей на своєму окрузі, в своїй державі.
Якби, приміром, я залучив бюджетні кошті, то просто прозвітувався б про те, наскільки ефективно їх витрачено. Інша справа – вийняти з власної кишені і зробити добру справу.
– Так, Ви вже багато зробили потрібних справ для розвитку територіальних громад округу. Проте чи можна в такий спосіб вирішувати стратегічні завдання, які стоять перед містами та селами регіону?
– Насправді це лише половина справи. Необхідно сміливо озвучувати всі болючі проблеми та вирішувати їх, залучаючи усі можливі ресурси. І тут важливий концептуальний підхід. Так, наші міста та села мають розвиватися гармонійно, а бюджетні кошти використовуватися раціонально. Кожен населений пункт повинен мати довготривалі програми свого розвитку. І я готовий долучитися до участі в їх розробці та реалізації. Ми не повинні жити одним днем, а працювати на перспективу.
– Юрію Володимировичу, балотуючись як самовисуванець, Ви не призупинили свого членства в Партії регіонів?
– Сьогодні Партія регіонів – це партія влади. Я вважаю, що людині, яка прагне щось робити, нерозумно вставати до когось в опозицію, лаятися з кимось, влаштовувати страйки. Завжди потрібно знаходити компроміс і працювати на користь громади. Простіше за все виправдовуватися, мовляв, нічого не можемо зробити, бо знаходимося в опозиції. Та я вважаю, що головне – це бажання працювати. Перекладати відповідальність на інших – це доля слабкодухих. Якщо використовувати на благо отриману від народу довіру та владу, то можна досягти багато. Я залишаюся членом Партії регіонів. І до тих пір, доки ця політична сила займатиме конструктивну позицію, я буду працювати разом із нею. Для мене взірцем члена Партії регіонів на Київщині був і залишається наш губернатор – Анатолій Йосипович Присяжнюк. Це людина, яка дуже багато робить для розвитку Київської області. І я готовий працювати з такими людьми як він.
– У своїй передвиборній програмі Ви робите особливий наголос на важливості підтримки підростаючого покоління. Як я розумію, це є одним із Ваших життєвих пріоритетів?
– У мене дуже болить душа за нашу молодь. Тому я виступаю за відродження духовності. Хочу бачити нашу молодь кращою за нас, більш розвиненою духовно, фізично та інтелектуально. Прагну, щоб наші діти росли справжніми патріотами своєї держави, щоб вони пишалися Україною. У них має бути почуття обов’язку перед рідною країною та її народом. Якщо наші діти будуть здоровими фізично та морально, вони будуть й матеріально не обділені. Хочу, щоб підростаюче покоління не повторювало помилки своїх попередників, а рухалося вперед. Саме тому я очолюю громадську організацію «Асоціація «Творчі ініціативи Київщини». Її завдання – розкриття потенціалу молоді в творчості, мистецтві, науці, спорті. Сприяю роботі гуртків та студій, беру активну участь в проведенні молодіжних спортивних змагань, підтримую талановитих юних спортсменів. Переконаний, талантам слід допомагати, тому сприятиму, аби обдарована молодь отримала змогу навчатися в найкращих вишах України.
– Робити добрі справи – це Ваше життєве кредо?
– Щедрість та милосердя – це суто людські риси. Вони можуть бути властиві і депутату, і будь-кому іншому. На мою думку, милосердя має бути властивим кожній нормальній людині. А тим паче тій, яка має можливість допомогти ближньому, тому, хто потребує підтримки.
На законодавчому рівні в нашій державі благодійництво майже не стимулюється. Тож дуже хотів би долучитися до розробки законодавства про благодійницьку діяльність. Щоб підприємці могли робити добрі справи і відчувати, що держава зацікавлена в цьому.
– Та, як відомо, соціальна складова розвитку держави неможлива без економічної.
ї
– Безперечно, відродження економіки країни – сьогодні є одним із головних завдань влади. Як власник будівельної компанії я дуже хочу мати можливість платити працівникам найдостойнішу заробітну плату. Але будівельна галузь нині переживає не найкращі часи. Тому прагну відродження економіки, нормальної роботи банківської системи, іпотеки. Щоб люди, які працюють на підприємствах країни, отримували достойну заробітну плату, оскільки вони – люди справи. І у них має бути достойна заробітна плата. Тому буду працювати в цьому напрямку. Це мій пріоритет.
Відродження економіки має відбуватися в усіх напрямках, і зокрема в сільському господарстві – адже Україна традиційно була аграрною державою. Цей напрямок дуже перспективний. Мають змінитися підходи менеджменту й у промисловості – слід думати не про те, як вкрасти, щоб одним днем було добре, а думати про постійний стабільний розвиток галузі.
– Ви вже сказали, що участь у виборчих перегонах лише зміцнила Ваші переконання. Та, втім шалена конкуренція серед кандидатів передбачає й запеклу боротьбу.
– На жаль, певен, що будуть використовуватися різні і, зокрема брудні методи боротьби. Та на мою думку, такі технології зазвичай використовують ті, хто нічого доброго не робить для людей і їм немає чого сказати виборцям. Саме такі кандидати поливають грязюкою своїх опонентів. Але народ у нас мудрий і зможе відділити добре зерно від лушпиння, і розбереться, хто є хто. Сподіваюсь на вірний вибір земляків, адже українці – мудра нація. Тож вірю, що виборці нададуть перевагу тій людині, яка дотримується свого слова, а не тим, які лукавлять та красуються на біг-бордах.
Я ж використовую одну «технологію» – роблю добрі і практичні справи для простих людей і тих, хто потребує підтримки. Причому я це робив і рік тому, і два, і десять. На цьому шляху прагну лише одного – все більшого розмаху. Адже країна велика, і є де докласти руки, розум і добре серце.
І на завершення хочу наголосити, що депутат, на мою думку, це перш все людина, яка має служити своїм виборцям, служити народу Божому.
Ілля ЗАГОРСЬКИЙ
Журналісти газети «Правда України» провели своє власне журналістське розслідування і переконалися, що за словами Юрія Цікаленка стоять реальні справи, а його слова відповідають дійсності.
Обридатися можна. А тепер – трохи правди.
Радісну звістку про потенційного депутата Юрія Цікаленка повідомили громадськості не його соратники-регіонали, а депутат Геннадій Москаль:
«Взяти хоча б вибори до Київської обласної ради. У списку претендентів на отримання мандата по мажоритарному округу від Партії регіонів чоловік на ім'я Юрій Цікаленка. Його офіційну біографію безглуздо шукати. Зате правоохоронцям він добре відомий як «Юра Качок», – цитує Москаля прес-служба «Народної самооборони».
 «Його політичним патронам варто було б просто зайти в Інтернет і почитати добірку новин кримінального світу про цього персонажа. Таке враження, що це не в Україні відбувалось, а це опис буднів сицилійської мафії. І з такими людьми хтось збирається будувати нову країну?», – заявив депутат.
Не знаємо, як у «новій країні», а в Україні бандитських дев'яностих Юра-качок був дійсно знаменитим персонажем. Прозваний за невисокий ріст ще й Ліліпутом, Цікаленко був одним з найжорстокіших бригадних авторитета Киселя. На його рахунку не один десяток вбивств, грабежів, викрадень та інше. Щоб довго не вдаватися в життєпис Юри-Качка, просто дамо нижче досить докладну статтю про його трудову біографію.
А поки коротко зупинимося на тому, що вдає із себе Цікаленко зараз. Володіє великою кількістю об'єктів в Обухівському районі, найвідоміший з яких – ресторан «Імперія», побудований на місці раніше улюбленої багатьма киянами зони відпочинку в районі Блакитного озера. У братви особливим авторитетом не користується, оскільки багато хто підозрює його у вбивстві колишнього патрона Киселя і наступному щурячництві общака. А деякі навіть – в нетрадиційній орієнтації, хоча особисто ми списуємо подібні чутки на підступи заздрісних опонентів. Менти до нього ставляться з глибокою відразою. Що в принципі не дивно, враховуючи яку кількість людей Юра-качок згубив в лихі дев'яності.
Єдиний виняток – нинішній начальник УБОЗ Києва Олександр Плужник. Сам Юрій Цікаленко любить похвалитися у вузькому колі, що головний столичний убозівець «годується з рук і живе за його рахунок».
При цьому всім Цікаленко сам родом із села Хотів і багато жителів Обухівського району, знають про його витівки зовсім не з інтернету або міліцейських зведень. Щоб переконатися в цьому достатньо заїхати наприклад в село Підгірці, де розміщується його ресторан «Імперія» та поспілкуватися з місцевими жителями. «Бандюга» і «пі ...... с» – це самі втішні коментарі, які можна почути.
Загалом, кому в обласній Партії Регіонів прийшла в голову геніальна думка рухати Юру-Качка в депутати, сказати важко. Таки при всьому нашому скептичному ставленні до Юрія Бойка – людина він недурна і повинен був чудово розуміти, що з таким же успіхом він міг би виставити кандидатом Сєву Могилевича або, скажімо, маніяка Онопрієнка. Їх принаймні місцеві не знають – шансів було б більше.
Ми схильні вважати, що Юрія Анатолійовича просто підставили його ж підлеглі. Поки міністр ламає голову як розпілити з дружком Фірташем 12000000000 газу або злити російським друзям трубу – активісти обласного осередку регіоналів просто вирішили підзаробити. Принаймні, деякі наші джерела вказують, що у вузьких колах Юра-качок хвалиться, що лише за право висуватися під прапором Партії Регіонів відвалив аж 400 тисяч доларів. Гроші за мірками міністра палива та енергетики смішні, а от деяким людям в місцевому партактиві – саме воно. Якщо хороша людина – хоче спробувати стати депутатом – треба йому допомогти. Ну а те, що всякі «збанкрутілі представники старої влади» будуть кричати, що на Юрі-качку клейма ніде поставити – так це нічого. Зрештою половина фракції ПР в парламенті така ...
PS Спеціально для активістів Партії Регіонів у Київській області залишаємо це посилання, що б вони хоча б пост фактум почитали кого рухають в депутати:
Переділ спадщини Киселя
Юрій Цікаленко є бойовим флагманом цієї злочинної групи, ядро ​​якої складають чиновники Обухівського району (зокрема, з главою Управління земельних ресурсів Сергієм Сергієнко). І коли голова ліквідаційної комісії Обухівського управління земельних ресурсів Костянтин Шурубей відмовився підписати необхідні документи і засвідчити право володіти землею, йому почали погрожувати фізичною розправою від імені Цікаленко. Усі звернення до правоохоронних органів залишилися без реагування. Що не дивно – адже Юру Качка і Літака "кришують" великі чини в керівництві міліції, а більше всіх старається один із замів начальника ГУБОЗ по імені Володимир ... З таким прикриттям подільники почали активний наступ на сфери впливу спадкоємців Киселя і Савлохова. Як наслідок, в Києві почали активно пострілювати, а на сина покійного авторитета – Вадима Киселя – відкрилася охота.
90-ті повертаються – адже керують молодиками колишні бригадири покійних кримінальних авторитетів: Юрій Цікаленко (кличка – Юра Качок, 1976 року) і В'ячеслав Самойленко (він же – Славік Літак, 1968 року). Зараз партнери повністю контролюють Обухівський район, але, як мовиться, "держава" там маленька, розгулятися ніде. І потягнуло братву на столичні хліба ...
Вперше про прийдешній "дерибан" Києва і прилеглих до нього територій почали балакати влітку – відразу після загибелі в автомобільній аварії Володимира Киселя, відомого на прізвисько "Дід". Лідер однієї з найчисельніших і найвпливовіших ОЗГ України зміг легалізувати свій бізнес, неодноразово ставав депутатом Голосіївського району, останні роки займався меценатством і навіть заявляв про бажання піти в монастир. Що, втім, не заважало йому контролювати ринок металу, гірничо-збагачувальні комбінати, міжнародні автомобільні перевезення, контрабанду автомобілів, гральний бізнес і багато чого іншого. Під кінець життя "Дід" так перейнявся своєю душею, що мало походив на людину, бойовики якого в свій час влаштовували розбірки зі стріляниною мало не щодня. До речі, саме зі стрільби почалися взаємини сьогоднішніх подільників Юри Качка і Славіка Літака.
ЗБРОЄНОСЕЦЬ КИСЕЛЯ
Ще на початку 90-х один з тренерів клубу байдарочників на Корчуватому поскаржився Киселю на утиски з боку савлоховських хлопців, які мали намір захопити територію тамтешньої човнової станції. Покійний Володимир Карпович з подібним "рейдерством" справлявся максимально ефективно, посилаючи на розбірки своїх хлопців. Цього разу поїхав Юра Качок, який команди шефа розумів буквально: озброїв шістьох хлопців автоматами і пістолетами ТТ, взяв дві машини і понісся на "стрілку" зі Славіком Літаком. Після "душевної" ​​розмови Літак ледве забрав ноги з клубу, і більше там не з'являвся.
На жаль, подібного "навіюванню" з боку Юри Качка в ті роки піддавалися не тільки бандити. За словами колишніх співробітників столичного УБОЗ, нині пенсіонерів, Цікаленко тоді був настільки близький до Киселя, що не тільки мав статус довіреної людини і особистого охоронця, але і закривав всі спірні питання, пов'язані з небажаними бізнесменами та лідерами інших угруповань. Засобами не гидував, на розмови час не витрачав – якщо людина не розуміла з першого слова, замість другого звучали постріли. В якості прикладу можна називати вбивство бізнесмена Франчука в центрі Києва, яке досі не розкрито.
Директор СП "Готель" Свята Софія", засновник ряду розважальних закладів (в тому числі плавучого "Мандарина" і казино "Бінго"), Михайло Франчук був убитий разом зі своїм охоронцем біля будинку на вулиці Старонаводницькій (столичне" Царське Село ") 15 березня 2003 року.
Слідство вивчало причетність до цього злочину угруповання Киселя, але довести нічого не змогли. А вже в листопаді стався замах на кримінального авторитета: на вулиці Рейтарській підірвали джип, у якому знаходилося шість чоловік, включаючи "Діда". Четверо з постраждалих (у тому числі і "Кисіль") опинилися в лікарні, двом іншим надали медичну допомогу на місці. За словами оперативників, фугасний пристрій потужністю до 300 грамів в тротиловому еквіваленті знаходився в салоні авто між передніми сидіннями близько важеля перемикання передач. Вибух був такої сили, що у Toyota Land Cruiser миттєво знесло дах, водієві відірвало ногу - він помер наступного дня в лікарні.
А ось стан Володимира Киселя побоювань у медиків не викликав. І він став шукати тих, кому встав поперек горла. Дехто шепнув "Дідові", що не обійшлося без участі його "​​вірного" ​​зброєносця Цікаленка, який таким чином хотів захопити владу в угрупованні. З'ясувалося, що саме Юра Качок відвернув увагу шофера, поки якийсь Сергій закладав фугас в машину. Цікаленко після цього заліг на дно. Як подейкують, він залишився живий лише завдяки тому, що Кисіль вдарився в церковну діяльність та не хотів брати зайвий гріх на душу.
Чим займався Юра Качок після виходу з угрупування, я спробував дізнатися у його колишніх сусідів в селі Хотів (Київська область), де він народився і виріс. Люди не приховували, що бояться – темні справи Цікаленка тут ні для кого не таємниця. Тому досі односельці намагаються уникати будь-яких розмов про нього. Однак з того, що все ж таки говорять, вимальовується образ спритної, самозакоханої, егоїстичної людини. Його ім'я несподівано спливло у зв'язку з гучною історією зі стріляниною в Голосієво 11 вересня цього року. Стрілянину тоді влаштували в парку ім. Максима Рильського серед білого дня. Як стверджують у МВС, троє азербайджанців з Одеси під'їхали на машині до кафе "Орман", нібито збираючись поїсти. З іншого боку алеї підкотив чорний "Мерседес", звідти вийшли четверо чоловіків-дагестанців і покликали їх. Азербайджанці просили своїх опонентів відійти в сторону і поговорити, однак ті без зайвих слів відкрили по них вогонь з пістолетів і автомата. Шансів піти у гостей з Одеси не було: всі троє повалилися, підкошені кулями. Пізніше їх відвезли в 10-у лікарню, де один азербайджанець помер від сильної крововтрати.
За словами свідків, вбивці втекли на Мерседес-500 чорного кольору з державними номерами АА1379ВР. Коли по базі ДАІ перевірили власника, то спливло ім'я народного депутата Ельбруса Тедеєва, а через кілька днів міліція зловила його двоюрідного брата Роберта, нібито присутнього на місці злочину. Поки нардеп (до речі, учень покійного Бориса Савлохова, який брав участь у його злочинному угрупуванні), відхрещувався від кримінального споріднення, міліція поспішила озвучити передбачувану причину розборок:  поділ одного з голосіївських ресторанів. Однак реальність куди цікавіше.
Як стверджують джерела, у парку обговорювалося спірне питання щодо повернення грошей за неякісний кокаїн. Виявляється, російський криміналітет пред'явив претензії Юрі Качку, який через якогось Надіра, що має зв'язки в Пакистані, поставив у Росію товар на суму 5-6 млн. доларів. Постачання здійснювалося через Одесу, але, з незалежних від Надіра причин, товар підсунули розбавлений, а не вищої якості, як передбачалося. Присутність же машини Тедеєва на місці розборок пояснюється просто: як справжній осетин міг відмовити другу, яким не раз називав Цікаленка?
БРИГАДИР САВЛОХОВА
Чи причетний до наркотичного бізнесу свого партнера Славік Літак – невідомо. Свого часу В'ячеслав Самойленко був засуджений за скоєння крадіжок і грабежів особистого майна громадян, а також за зґвалтування. На зоні дана стаття закінчується однаково – людину опускають. Але хлопчина чомусь не потьмянів. Навпаки, зараз Літак тісно пов'язаний зі злодійським світом, де йому протегують вельми серйозні люди.
Більш того, після звільнення в 1994-му тямущий юнак знайшов себе в підприємницькій діяльності – по суті, як встановили пізніше слідчі прокуратури, сколотив бригаду з таких же, як і він сам активних хлопців, і під виглядом надання охорони фірмам входив до складу засновників. Директора від такої співпраці або відмовлялися, або пропадали – а Літак на "халяву" підминав під себе компанію. За такою схемою були незаконно привласнені десятки фірм. Беззаконня, що діється, знайшло відгук у серці авторитетного Савлохова, який використовував бригаду Літака для виконання замовлених вбивств як на території України, так і за її межами. До речі, чи не тому В'ячеслав Йосипович досі їздить з охороною?
За словами колишніх оперативників, В'ячеслав Самойленко – хитра, склочна і вкрай вивертка людина. У ситуації, коли його вина здавалася абсолютною, він міг уміло перевести "стрілки" на іншого. Приклад – стосунки Літака з Пунханом, якого він вставив перед Савлоховим, оголосивши "щуром". У підсумку від великого бізнесу доведеному до крайності Пунхану залишили тільки квартиру на Антонова і стару "дев'ятку". Все інше забрали.
Не дивно, що в нових умовах колишні учасники кримінальних війн 90-х знайшли спільну мову. І міцно зійшлися на ниві готельно-ресторанного бізнесу – настільки популярного нині способу не тільки заробити, але відмити брудні гроші. Співпраця виявилася продуктовною: з одного боку – Літак з його зв'язками в злодійському світі, з іншого – відчайдушна і жорстока особистість Юри Качка, який заради мети нічим не гребує.
Зараз подільники володіють готельним комплексом "Імперія", який знаходиться на 24 км Обухівської траси. На підході ще кілька подібних закладів – адже земелькою подільники запаслися на роки вперед, розгорнувши справжню земельну війну в Обухівському районі. Як стверджують місцеві чиновники, тут активізувалося злочинне угруповання, завдяки якому Обухів поступово перетворюється на епіцентр темних земельних оборудок і скандалів, відлякуючи потенційних інвесторів і позбавляючи селян можливості законно розпоряджатися своєю землею. Тільки в минулому році було незаконно виділено близько однієї тисячі гектарів лісу та прибережної зони в селах Підгірці і Козин, заповідні землі Обухівського заказника.
Юрій Цікаленко є бойовим флагманом цієї злочинної групи, ядро ​​якої складають чиновники Обухівського району (зокрема, з главою Управління земельних ресурсів Сергієм Сергієнко). І коли голова ліквідаційної комісії Обухівського управління земельних ресурсів Костянтин Шурубей відмовився підписати необхідні документи і засвідчити право володіти землею, йому почали погрожувати фізичною розправою від імені Цікаленко. Усі звернення до правоохоронних органів залишилися без реагування. Що не дивно – адже Юру Качка і Літака "кришують" великі чини в керівництві міліції, а більше всіх старається один із замів начальника ГУБОЗ по імені Володимир ... З таким прикриттям подільники почали активний наступ на сфери впливу спадкоємців Киселя і Савлохова. Як наслідок, в Києві стали активно пострілювати, а на сина покійного авторитета – Вадима Киселя – відкрилася охота.
Цей одіозний представник злочинного світу вже не вперше робить спроби увійти у велику політику. Так в 2010 році, під час виборів депутатів до обласної ради, інформаційною бомбою, що вразила розуми багатьох добропорядних громадян України, стала заява відомого викривача, генерал-лейтенанта МВС і народного депутата (НУ-НС) Геннадія Москаля про те, що «Юра Качок» рветься у владу. Наводимо його цитати без купюр:
«Знову в списки кандидатів у депутати потрапляють люди, які себе скомпрометували, мають« темне »і відверто кримінальне минуле.
Взяти хоча б вибори до Київської обласної ради. У списку претендентів на отримання мандата по мажоритарному округу від Партії регіонів є людина на ім'я Юрій Цікаленко. Правоохоронцям він добре відомий як «Юра Качок», – заявляв тоді генерал Москаль.
Але, що найдивніше, слова пана Москаля, не знайшли в 2010 році належного відгуку з боку керівництва Партії регіонів – кримінальний авторитет Юрій Цікаленко став депутатом Київської обласної ради, яким залишається і по сьогоднішній день. Поява «Юри Качка» в Київській обласній раді завдало нищівні удари по тож досить не міцним рейтингами регіоналів у Київській області.
Юрій Цікаленко, будучи молодим відрізнявся особливою жорсткістю та неодноразово вбивав людей, сидів у місцях не таких віддалених. Одного разу «Юра Качок» викрав бізнесмена з метою отримання викупу і переоформлення його бізнесу на потрібних людей, довгий час піддавав його жорстоким тортурам, після чого, з незрозумілих причин, відпустив. Полонений, не розгубившись, звернувся в органи внутрішніх справ. Цікаленко заарештували. Але незабаром, завдяки своїм зв'язкам, його випустили на свободу. Заляканий прокурор і підкуплений Суд при розгляді справи запобіжним заходом обрав підписку про невиїзд. Покинувши залу судового засідання, Цікаленко не придумав нічого оригінальнішого, як позбавити життя заявника. Немає людини – немає проблеми. Саме такими принципами керується цей «політик». Після цього було ще безліч випадків, де доводилося, для вирішення проблем, стирати з лиця землі неугодних «Юрі Качку», в тому числі і вбивати клієнтів, яким продав неякісний кокаїн на кілька мільйонів доларів. Мова йде про нашумілу стрілянину у Голосіївському парку, де куля підкосила трьох громадян сонячного Азербайджану.
Погана слава «Юри Качка» стала притчею во язицех у жителів області та Обухівського району зокрема. Так, наприклад, відомо, що депутат з кримінальним минулим і сьогодні є лідером організованого злочинного угрупування (ОЗУ), яке тримає в остраху весь Обухівський район. Правда, варто помітити, що крім так званих «багнетів» або бійців, до складу ОЗГ входять також чиновники та інші працівники державних структур. Як відомо, в сферу інтересів угрупування входить захоплення земель Обухівського району. За участю Юрія Цікаленка, за інформацією авторитетних ЗМІ, через руки «авторитета» пройшло близько (!) 800 гектарів земель все того ж Обухівського району. Достеменно відомо, що «Юрі Качку» дісталося 3 гектари заповідних земель в районі «Блакитного озера», де він, всупереч Конституції та законам України, фізично перегородив населенню доступ до берега, відбудувавши на ньому готельно-ресторанний комплекс «Імперія».
ОРД       29.08.2012 3:12

Немає коментарів:

Дописати коментар