Відкрите суспільство

«...кому підпорядковується публічна влада, кому підпорядковується верховна влада в країні - бандитам або громадянам країни? До того часу, поки це питання не вирішене, ніякі інші питання не можуть бути вирішені.»

Андрій Іларіонов

«Янукович – людина старого кримінального складу, яка має свої ігри «за поняттями». У тому світі не ухвалюють закон в принципі. Така людина може говорити про закон, але кримінальний світ не любить закону... Карні злочинці в таборах говорили політичним: ви прийдете до влади і знову мене посадите, оскільки моя справа – обійти закон, а ви хочете привести суспільство до закону»

Євген Сверстюк, доктор філософії, політв'язень радянського режиму.

суботу, 6 серпня 2011 р.

Дмитро Павличко, Богдан Горинь та Валерій Шевчук закликають до санкцій проти Януковича та його людей


Народний комітет захисту України (НКЗУ) у зв'язку з арештом лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко закликає уряди демократичних країн світу ввести санкції проти Президента Віктора Януковича та представників його команди, причетних до переслідувань опозиціонерів.
Про це йдеться в переданій УНІАН заяві комітету, яке підписали відомі громадські діячі Дмитро Павличко, Богдан Горинь, Валерій Шевчук, Михайло Слабошпицький. «Влада в Україні перейшла межу. Янукович поставив себе поза законом. Тепер відповідальність за арешт лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко і наступні події повністю лягають на голову держави та його оточення. Режим, не зумівши в судовій залі довести провину Тимошенко, обрав тоталітарні методи боротьби зі своїм головним опонентом», – сказано в заяві.
Народний комітет захисту України вимагає від Президента України Віктора Януковича, «під диктатом якого знаходяться суд та прокуратура», негайно звільнити Ю. Тимошенко. «Це останній шанс для Віктора Януковича зберегти своє обличчя як керівника держави», - вважають члени НКЗУ. Вони закликали лідерів всіх опозиційних сил України відкинути розбіжності, і згуртуватися для звільнення Ю. Тимошенко. Також Народний комітет захисту України просить уряди демократичних країн світу ввести санкції (арешт банківських рахунків, активів і заборону в'їзду) проти В. Януковича та представників його команди, причетних до переслідувань опозиціонерів.
06.08.11 13:40
Забужко про лист Януковичу: Це "підпиздець". Інтелігенція грає роль клоаки або бандитської служниці
Народний комітет захисту України закликає громадян, яким дорога свобода і демократія, які прагнуть бачити країну європейською, а не тоталітарною, висловити рішучий протест проти злочинних дій режиму В. Януковича. НКЗУ закликає співвітчизників приєднатися до безстрокової акції протесту проти арешту Ю. Тимошенко, і взяти участь у мітингу під стінами Печерського райсуду Києва (вул. Хрещатик, 42 а).

Немає коментарів:

Дописати коментар