Відкрите суспільство

«...кому підпорядковується публічна влада, кому підпорядковується верховна влада в країні - бандитам або громадянам країни? До того часу, поки це питання не вирішене, ніякі інші питання не можуть бути вирішені.»

Андрій Іларіонов

«Янукович – людина старого кримінального складу, яка має свої ігри «за поняттями». У тому світі не ухвалюють закон в принципі. Така людина може говорити про закон, але кримінальний світ не любить закону... Карні злочинці в таборах говорили політичним: ви прийдете до влади і знову мене посадите, оскільки моя справа – обійти закон, а ви хочете привести суспільство до закону»

Євген Сверстюк, доктор філософії, політв'язень радянського режиму.

середу, 24 серпня 2011 р.

Комітет опору диктатурі висунув владі шість вимог


Представники опозиційних політичних сил, що увійшли до Комітету опору диктатурі, у затвердженій сьогодні на мітингу резолюції висунули владі шість вимог. Про це повідомляє прес-служба «Батьківщини».
Перш за все, в Комітеті вимагають проведення дострокових одночасних виборів президента і парламенту, а також виборів мера столиці та Київської міської ради, наголошуючи на відставці глави КМДА Олександра Попова.
Представники Комітету також вимагають «припинення незаконного кримінального переслідування та звільнення лідерів опозиції Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та інших політв'язнів України з-під варти».
Крім того, вони вимагають скасування рішень влади, що погіршують соціально-економічне становище громадян, а також мораторію на продаж землі та мораторію на укладення міждержавних угод, які б передбачали відчуження державного майна і делегування суверенітету.
Комітет опору диктатурі вважає політику нинішньої влади на чолі з Віктором Януковичем «такою, що загрожує національній безпеці та державному суверенітету України, підриває основи демократичного урядування та призводить до зубожіння і безправ'я громадян».
У резолюції наголошується на узурпації влади Януковичем і його командою, шляхом прямих порушень Конституції, знищенні парламентаризму та намаганні ліквідувати опозицію.
Крім того, вказується на здачі національних інтересів у зовнішньополітичній сфері і загрозі перспективам європейської інтеграції України, а також на переділі бюджетних коштів під виглядом реформ, встановленні режиму тотальної корупції,
 «Таким чином, ми констатуємо: влада в Україні нелегітимна. Враховуючи її антиукраїнський характер, ця влада – окупаційна», – сказано в повідомленні.
 «Така влада може триматися лише на обмані і насильстві. І своїми останніми діями стосовно кримінального переслідування лідерів опозиції влада засвідчила те, що вона безпосередньо переходить до останнього засобу свого збереження – до встановлення диктатури», – йдеться в резолюції.
Нагадаємо, цю резолюцію представники Комітету намагалися пронести до адміністрації Президента, однак наштовхнулися на загородження міліції. Резолюцію мітингу на Банкову віднесуть народні депутати.
Тиждень                                               24 серпня, 2011 18:03
http://tyzhden.ua/News/29283

Немає коментарів:

Дописати коментар