Відкрите суспільство

«...кому підпорядковується публічна влада, кому підпорядковується верховна влада в країні - бандитам або громадянам країни? До того часу, поки це питання не вирішене, ніякі інші питання не можуть бути вирішені.»

Андрій Іларіонов

«Янукович – людина старого кримінального складу, яка має свої ігри «за поняттями». У тому світі не ухвалюють закон в принципі. Така людина може говорити про закон, але кримінальний світ не любить закону... Карні злочинці в таборах говорили політичним: ви прийдете до влади і знову мене посадите, оскільки моя справа – обійти закон, а ви хочете привести суспільство до закону»

Євген Сверстюк, доктор філософії, політв'язень радянського режиму.

неділю, 7 серпня 2011 р.

Кличко змінює об'єкт удару


У світовому боксі відбулася безпрецедентна подія: чемпіон перервав підготовку до бою з політичних міркувань. Шостого серпня Віталій Кличко припинив підготовку до поєдинку, який повинен відбутися через місяць, у зв'язку з арештом колишнього прем'єра Юлії Тимошенко (про це повідомила прес-служба партії "УДАР").
"Дізнавшись про те, що відбувається в Україні, я призупинив підготовку до бою і повернувся до Києва (з Австрії), оскільки розумію, що справжній бій за демократичні цінності розгорнеться саме тут, в Україні, і я не можу бути стороннім спостерігачем у цій ситуації ", – прокоментував своє рішення лідер партії «УДАР». "Тимошенко опинилася за ґратами напередодні річниці незалежності України. Це свідчить про те, що демократія в нашій країні не протрималася і 20 років, а її вже знищують ", – додав Кличко.
Звичайно, було б красиво сказати, що найсильніший чоловік світу прийшов захищати жінку, але він повернувся не заради неї, а заради іншої, тієї, що зветься Україна.
У нашій країні політичне життя являє собою протистояння вождів. Віталій Кличко багато часу провів у цивілізованому світі, він звик до іншої парадигми – протистояння ідей.
Кличку часто закидають, що він «не політик». Дійсно, він не додержується схем, що звичні українським політикам, тобто не думає про вигоду свого вчинку. Як не думав про вигоду в 2004-му, виходячи на чемпіонський бій з помаранчевим клаптем. (І переміг, що було тоді дуже знаковим у всіх сенсах). Це був важкий час, коли «помаранчеві» запросто могли програти, і підтримувати їх було нерозумно. Та й після перемоги Віктора Ющенка, Кличко ніяких дивідендів від своєї підтримки не отримав. (Дійсно, як це не схоже на українських політиків).
Зараз, як і у 2004-му, він здійснює аналогічний вчинок: невигідний для особистої кар'єри, але резонансний, як в Україні, так і за кордоном.
У 2004-му, як найвідоміший у світі українець, Кличко виступив у ролі посла нашої демократії. Мабуть, у світі Віталій Кличко відоміший за Юлію Тимошенко. І його нинішній вчинок приверне увагу навіть людей дуже далеких від політики.
Повернувшись до Києва, Віталій Кличко зробив три «дурниці» (якщо судити за звичними, для нашого політикуму, мірилами):
Ризикнув багатомільйонними проектами (чим і є чемпіонат світу з боксу) .
Ризикнув власною легендарною кар'єрою (у випадку, якщо вийде на бій непідготовленим).
Але все – це квіточки, порівняно з головним: нажив лютого ворога в особі «преЦедента» України. (Про що вже прозоро натякнув депутат-регіонал Віктор Корж) .
Так що вчинок Віталія Кличка ніяк не назвеш розумним з точки зору політика українського розливу. Це поведінка державного діяча.
Еліна Слободянюк, спеціально для ОРД                                                                      07. 08. 2011 15:11

Немає коментарів:

Дописати коментар