Відкрите суспільство

«...кому підпорядковується публічна влада, кому підпорядковується верховна влада в країні - бандитам або громадянам країни? До того часу, поки це питання не вирішене, ніякі інші питання не можуть бути вирішені.»

Андрій Іларіонов

«Янукович – людина старого кримінального складу, яка має свої ігри «за поняттями». У тому світі не ухвалюють закон в принципі. Така людина може говорити про закон, але кримінальний світ не любить закону... Карні злочинці в таборах говорили політичним: ви прийдете до влади і знову мене посадите, оскільки моя справа – обійти закон, а ви хочете привести суспільство до закону»

Євген Сверстюк, доктор філософії, політв'язень радянського режиму.

понеділок, 2 квітня 2012 р.

Ірину Акимову зловили на контрабанді в 100 тис. євро?


В суботу, 31 березня  2012 року, у Віденському міжнародному аеропорту при проходженні митного кордону була затримана перший заступник голови адміністрації президента України Ірина Акимова при спробі незаконно ввезти не задекларовані 100 тис. євро, повідомляє Національне бюро розслідувань України.
Чиновниця-контрабандистка не змогла задовільно пояснити, чому не задекларувала таку велику суму. В результаті 100 тис. євро в Акимової вилучили. Зараз австрійська митниця намагається з'ясувати, чи задекларувала Акимова ці кошти на українському боці кордону.
Втім, втрата 100 тис. євро навряд чи стане дуже відчутною для особистого бюджету Акимової. Ймовірно, чиновниці доведеться лише відмовитись від чергового шопінгу у віденських бутіках і бути схожою ще деякий час зі своєю славнозвісною сумкою з шкіри ягняти «Lady Dior» за $3,4 тис. Користування банальною кредитною карткою могло б уберегти Акимову від неприємностей на кордоні, але дріб'язкове бажання заощадити декілька тисяч євро на комісії банку привело до повної втрати заначки на витончені плоди високої моди.
Як відомо, Ірина Акимова дуже любить Відень: «Я дуже люблю Відень, де завжди дуже велика кількість цікавих виставок. Останній раз я була на виставці Магрітта (бельгійський художник-сюрреаліст Рене Магрітт. – ред.), і була приголомшена, тому що ця виставка зібрала його шедеври зі всього світу», якось журналістам хвалилася чиновниця.
З 1 вересня 2001 року КК України не передбачає кримінальної відповідальності за контрабанду валюти. Замість того, як майже у всіх країнах Європи, контрабанда конфіскується на користь держбюджету.
02.04.2012 18:18
http://www.ord-ua.com/2012/04/02/irinu-akimovu-pojmali-na-kontrabande-v-100-tyis-evro/

Немає коментарів:

Дописати коментар