Відкрите суспільство

«...кому підпорядковується публічна влада, кому підпорядковується верховна влада в країні - бандитам або громадянам країни? До того часу, поки це питання не вирішене, ніякі інші питання не можуть бути вирішені.»

Андрій Іларіонов

«Янукович – людина старого кримінального складу, яка має свої ігри «за поняттями». У тому світі не ухвалюють закон в принципі. Така людина може говорити про закон, але кримінальний світ не любить закону... Карні злочинці в таборах говорили політичним: ви прийдете до влади і знову мене посадите, оскільки моя справа – обійти закон, а ви хочете привести суспільство до закону»

Євген Сверстюк, доктор філософії, політв'язень радянського режиму.

неділю, 1 квітня 2012 р.

Покази в справі Завадського вибивають “ім’ям Індило” (+документи)


«Це вже певна «фішка» в Шевченківському райуправлінні міліції на Герцена», – говорять адвокати на підставі заяв затриманих.
Ти знаєш, що було з Індило? – кричали правоОХОРОНЦІ і п’ятеро продовжували бити по голові черевиками Ігоря Завадського, коли вже він втратив свідомість після падіння на підлогу. Чи буде він бачити, бо швидше за все пошкоджена сітківка ока, можуть встановити лише лікарі, якщо протягом 5-7 днів зробити обстеження та операцію.
Мабуть саме про такі «пояснення затриманих» говорила прес-офіцер Шеченковського райуправлення міліції Наталія Калиновська. Адже ні Ігор Завадський, ні його концертний адміністратор не підписали жодних документів у відсутності адвокатів, а допустили правозахисників лише на 5-ий день, коли синці та криваві садна трохи зійшли, а поламані ребра на око не побачити.
Незабаром ми оприлюднимо скани заяви Завадського про тортури.
Заяви потерпілих збирають іншими методами. Але теж без адвокатів, а часом й у відсутність батьків.
На запитання журналістів, на підставі чого порушили справу, згідно заяві дітей чи батьків або внаслідок оперативних розробок, начальник Головного слідчого управління МВС Василій Фаринник відповів : «Но, чтобы вы знали, уже есть и заявления…» Про це більше тут http://fakty.ua/147413-neizvestnye-potrebovali-chtoby-my-s-muzhem-skazali-milicii-chto-zavadskij-razvracshaet-nashego-rebenka
Оригінали заяви потерпілого. Для тих, кому нецікаво читати рукопис, ось розшифровка тільки одного речення.
‎”…в начале второго ночи сняли с меня наручники и захотели снять отпечатки пальцев. Я отказался и на меня с большой силой начало оказываться моральное давление (оно и не прекращалось с момента задержания): запугивания, оскорбления, звонок в ИВС с просбой определить меня на 3 дня в камеру где меня опустят и будут издеваться. Когда это на меня не подействовало, сотрудник Ростислав заломил мне левую руку и начал поднимать её выше вверх, потом подбежало ещё 4-е сотрудника и начали меня избивать. Я кричал на весь голос, сбежало много других сотрудников, потом один из избивавших схватил меня за яички и начал с силой их сжимать до бешеной боли – я орал, потом меня сбили с ног и я упал лицом вниз, ударившись головой об пол, потеряв при этом на время сознание, очнулся я от ударов ногами…”
01.04.2012 3:52
http://www.ord-ua.com/2012/04/01/pokazi-v-spravi-zavadskogo-vibivayut-imyam-indilo-dokumenti/

Немає коментарів:

Дописати коментар