Відкрите суспільство

«...кому підпорядковується публічна влада, кому підпорядковується верховна влада в країні - бандитам або громадянам країни? До того часу, поки це питання не вирішене, ніякі інші питання не можуть бути вирішені.»

Андрій Іларіонов

«Янукович – людина старого кримінального складу, яка має свої ігри «за поняттями». У тому світі не ухвалюють закон в принципі. Така людина може говорити про закон, але кримінальний світ не любить закону... Карні злочинці в таборах говорили політичним: ви прийдете до влади і знову мене посадите, оскільки моя справа – обійти закон, а ви хочете привести суспільство до закону»

Євген Сверстюк, доктор філософії, політв'язень радянського режиму.

вівторок, 9 жовтня 2012 р.

Провокація влади. У Івано-Франківську влада розпочала арешти свободівців. Проти людей застосовано сльозогінний газ і кийки


 В Івано-Франківську відбувся безпрецедентний випадок.  Близько 21-00 у центрі міста працівники СБУ затримали голову фракції ВО «Свобода» в міській раді Романа Онуфріїва, депутата міської ради від ВО «Свобода», керівника департаменту архітектури та містобудування Олега Гаркота та підприємця Володимира Балагуру.
На місці події зібралося чимало людей, серед них багато місцевих депутатів. Силовики нікому нічого не пояснюють, не реагують і на депутатські посвідчення. У натовпі подейкують, що затриманим підкинули наркотики та валюту.
Представники «Свободи» перекрили вулицю своїми агітаційними наметами.
В Олега Гаркота стався серцевий напад, як поінформували його друзі, у нього штучний клапан. У кареті швидкої, якої довго не могли дочекатися, свободівця супроводжує правоохоронець.
Присутніх на місці події депутатів і журналістів силовики у масках обприскали сльозогінним газом.
Доки люди відходили від сльозогінного газу, силовики посадили Романа Онуфіріїва та Володимира Багаруру у машину і намагалися поїхати. Проте люди їм у цьому перешкодили. Автомобіль з правоохоронцями і затриманими заїхав в найближчу арку в одному з дворів будинку на вул. Січових Стрільців. Відтак правоохоронці закрили проїзд решіткою, яку люди намагаються виламати.
На місце події під’їхав чільник Прикарпатської «Свободи», голова обласної ради Олександр Сич.
Нагадаємо, що сьогодні відбулася позачергова сесія Івано-Франківської обласної ради, на якій заслухали інформацію тимчасової контрольної комісії облради зі сприяння у підготовці та проведенні виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року, яку було створено з метою виявлення фактів порушення виборчого законодавства та забезпечення проведення чесних і прозорих виборів.
Комісія інформувала про застосування брудних технологій проти тих чи інших кандидатів, факти порушення виборчого законодавства, фальсифікації під час формування ДВК тощо. Чимало депутатів, які є нині кандидатами до парламенту, виступаючи у сесійній залі, наводили приклади застосування брудних технологій щодо себе.
Депутати звернулися до Центральної виборчої комісії, Президента України, Генеральної прокуратури України, Служби безпеки України та Міністерства внутрішніх справ України з вимогою вжити заходів щодо забезпечення проведення в Україні демократичних виборів.
Ігор Кравчук: (050)4348994, (0342)718219.
Прес-служба Івано-Франківської обласної організації ВО «Свобода»
Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»  067-441-46-01       «09» жовтня 2012 року
 twitter.com/vo_svoboda        Skype: Yuriy.Syrotyuk


Немає коментарів:

Дописати коментар