Відкрите суспільство

«...кому підпорядковується публічна влада, кому підпорядковується верховна влада в країні - бандитам або громадянам країни? До того часу, поки це питання не вирішене, ніякі інші питання не можуть бути вирішені.»

Андрій Іларіонов

«Янукович – людина старого кримінального складу, яка має свої ігри «за поняттями». У тому світі не ухвалюють закон в принципі. Така людина може говорити про закон, але кримінальний світ не любить закону... Карні злочинці в таборах говорили політичним: ви прийдете до влади і знову мене посадите, оскільки моя справа – обійти закон, а ви хочете привести суспільство до закону»

Євген Сверстюк, доктор філософії, політв'язень радянського режиму.

вівторок, 9 жовтня 2012 р.

Олег Тягнибок: «Аби сформувати в Україні потужний середній клас, необхідно розірвати податковий зашморг для дрібного та середнього бізнесу від уряду Азарова-Тігіпка»


«Будучи у Верховній Раді, Всеукраїнське об’єднання «Свобода» разом зі своїми партнерами скасує грабіжницький Податковий кодекс. «Свобода» пропонує запровадити соціально справедливу спрощену систему оподаткування. Необхідно зменшити фіскальний тиск держави на всі верстви суспільства, які виробляють національний продукт, зокрема, на дрібне та середнє підприємництво. Зупинити шалений податковий тиск на український середній клас можна лише шляхом запровадження прогресивної шкали оподаткування за принципом: «малий бізнес – малі податки, великий бізнес – великі податки». Олігархи не повинні багатіти за рахунок дрібного і середнього бізнесу. Держава має спрямувати зусилля саме на розвиток останнього, який повинен бути основою формування в Україні потужного середнього класу». Цю заяву зробив лідер Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок під час зустрічі з українцями Черкас 8 жовтня 2012 року.
Також лідер «Свободи» зазначив:
«Роздаючи передвиборчі обіцянки, «регіонали», схоже, не знають межі своєму словоблуддю та вважають, що українці взагалі не орієнтуються у сучасних соціально-економічних реаліях. Так, виступаючи 9 жовтня на Міжнародній конференції «Податкова реформа – найважливіший ресурс економічного зростання і підвищення зайнятості», віце-прем’єр Тігіпко охоче розповідав присутнім про «оптимізацію податкового законодавства» та «зниження податкового тиску». Натомість факти переконливо демонструють, чого варті всі ці «оптимізації» від уряду Азарова-Тігіпка, які вже призвели до зубожіння мільйонів українців.
Нині чинна в Україні система оподаткування є вкрай несправедливою. Ухвалення Податкового кодексу відкрило для влади шлях до справжнього грабунку дрібних і середніх підприємців. У результаті ухвалення сумнозвісного «кодексу Азарова-Тігіпка» особливо погіршилося становище підприємців, які сплачують єдиний податок. Упродовж 2010–2012 років через підвищення ставки єдиного соціального внеску сума фінансового навантаження на дрібного підприємця зросла в 4,5 рази. Лише за перше півріччя цього року підприємці-«спрощенці» змушені були сплатити втричі більше податків, ніж торік.
Широко розрекламоване владою відшкодування ПДВ насправді стосується насамперед підприємств, які належать наближеним до влади олігархам. Натомість, не маючи змоги витримати непосильний податковий тягар, дрібні підприємці або закривають свою справу, стрімко поповнюючи лави безробітних (лише 2010 року в малому бізнесі було втрачено 1,5 мільйони робочих місць), або йдуть «у тінь». Рівень тінізації української економіки невпинно зростає. Замість того, щоби розвивати свій бізнес, піднімаючи тим самим українську економіку, підприємці змушені постійно зазнавати переслідувань від податкової, долати нетрі бюрократичної системи, захлинаючись у морі документації.
За висновками експертів, податкова система в Україні є конфіскаційною та репресивною, а новий Податковий кодекс посилив фіскальне навантаження на бізнес. Про надмірний податковий тиск на українських підприємців заявляє Європейська бізнес-асоціація. Нинішня податкова система сприяє отриманню олігархами надприбутків і, водночас, розоренню дрібного та середнього бізнесу. Вона чітко засвідчує, що панівний режим обслуговує інтереси олігархів, на догоду яким нищить у зародку український середній клас. Це й не дивно, адже наявність у нашій державі потужного середнього класу покладе край пануванню олігархів».
Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»  067-441-46-01       «09» жовтня 2012 року
 twitter.com/vo_svoboda        Skype: Yuriy.Syrotyuk

Немає коментарів:

Дописати коментар