Відкрите суспільство

«...кому підпорядковується публічна влада, кому підпорядковується верховна влада в країні - бандитам або громадянам країни? До того часу, поки це питання не вирішене, ніякі інші питання не можуть бути вирішені.»

Андрій Іларіонов

«Янукович – людина старого кримінального складу, яка має свої ігри «за поняттями». У тому світі не ухвалюють закон в принципі. Така людина може говорити про закон, але кримінальний світ не любить закону... Карні злочинці в таборах говорили політичним: ви прийдете до влади і знову мене посадите, оскільки моя справа – обійти закон, а ви хочете привести суспільство до закону»

Євген Сверстюк, доктор філософії, політв'язень радянського режиму.

понеділок, 18 квітня 2011 р.

Письменнику Василю Шкляру вручили Народну Шевченківську премію




Як повідомляється, вручення премії, перше в історії України, пройшло у Холодному Яру біля пам'ятника на місці останнього бою отамана Василя Чучупака. 
За словами представника "Холодноярської ініціативи" Андрія Юсова, на сьогоднішній день зібрано понад 255 тисяч грн. Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що на премію, зокрема, скинулися деякі депутати з фракцій БЮТ та НУ-НС.

Юсов запитав у присутніх, хто за те, щоб вручити Народну Шевченківську премію Шкляру. Усі проголосували одностайно, "за".

Премію було вручено з формулюванням "За повернення українській нації історичної пам'яті".

Як повідомлялося, Шкляр має намір витратити суму премії на екранізацію власного роману "Чорний ворон".

Нагадаємо, письменник відмовився отримувати за цей роман Шевченківську премію, висловивши надію, що отримає її коли-небудь пізніше, коли при владі не буде "українофоба" Дмитра Табачника. Про це повідомляє ТСН.
http://www.molbuk.com/vnomer/suspilstvo/36923-pismenniku-vasilju-shkljaru-vruchili-narodnu.html

Немає коментарів:

Дописати коментар