Відкрите суспільство

«...кому підпорядковується публічна влада, кому підпорядковується верховна влада в країні - бандитам або громадянам країни? До того часу, поки це питання не вирішене, ніякі інші питання не можуть бути вирішені.»

Андрій Іларіонов

«Янукович – людина старого кримінального складу, яка має свої ігри «за поняттями». У тому світі не ухвалюють закон в принципі. Така людина може говорити про закон, але кримінальний світ не любить закону... Карні злочинці в таборах говорили політичним: ви прийдете до влади і знову мене посадите, оскільки моя справа – обійти закон, а ви хочете привести суспільство до закону»

Євген Сверстюк, доктор філософії, політв'язень радянського режиму.

неділю, 3 квітня 2011 р.

"Аль-Джазіра" зняла фільм про рабську працю на . . . «копанках» у Донбасі (ВІДЕО)


03.12.2010 16:50
Відома арабська телекомпанія "Аль-Джазіра" зняла серію документальних фільмів "Working Man's Death" про країни з найбільш нелюдськими умовами праці у 21-му столітті. Поряд з Нігерією, Індонезією і Пакистаном, в цей список потрапив і український Донбас.
 
У кінострічці «Heroes» докладно показано роботу підпільних шахтарів, весь процес вуглевидобутку в саморобній шахті – так званій «копанці», а також домашній побут гірників.
На думку багатьох – це найкращий сюжет на тему нелегальних шахт. Першу хвилину йде заставка на англійській мові, але далі весь фільм чути тільки шахтарів, що спілкуються, російською, а переклад дається англійськими субтитрами. Кадри – просто шокуючи, хоч оператор просто знімає роботу і побут людей. У фільмі є і інтерв'ю, і зйомки безпосередньо в забої, і в балці, де знаходиться копанка, і в шахтарській оселі.

До речі, з 227 легальних шахт в Україні тільки 30 відповідають нормам безпеки. З початку нинішнього року вже загинули 75 гірників, а кількість травмованих – тисячі. У минулому році коефіцієнт частоти смертельного травматизму на 1 мільйон тонн видобутого вугілля склав 3,7 – тобто за кожен мільйон тонн видобутого вугілля загинуло майже 4 гірники.
По материалам: ru.tsn.ua


Немає коментарів:

Дописати коментар