Відкрите суспільство

«...кому підпорядковується публічна влада, кому підпорядковується верховна влада в країні - бандитам або громадянам країни? До того часу, поки це питання не вирішене, ніякі інші питання не можуть бути вирішені.»

Андрій Іларіонов

«Янукович – людина старого кримінального складу, яка має свої ігри «за поняттями». У тому світі не ухвалюють закон в принципі. Така людина може говорити про закон, але кримінальний світ не любить закону... Карні злочинці в таборах говорили політичним: ви прийдете до влади і знову мене посадите, оскільки моя справа – обійти закон, а ви хочете привести суспільство до закону»

Євген Сверстюк, доктор філософії, політв'язень радянського режиму.

пʼятницю, 8 квітня 2011 р.

Сумські депутати виступили проти примусового стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги


Написав ДанилоГорлач                                                              П'ятниця, 08 квітня 2011, 18:27
 
Про це під час прес-конференції 7 квітня заявили депутати Сумської обласної ради від фракції «Фронт Змін» Микола Клочко та Георгій Сахнюк. 

На думку депутатів, деякі норми чинного Цивільного процесуального кодексу України порушують основоположні права та інтереси громадян у спорах із ЖЕКами. Так, відповідно до ст.96 ЦПК заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг примусово стягується з боржника у наказовому провадженні.

Тобто рішення суду на користь ЖЕКів дається протягом трьох днів, причому на оскарження рішення дається лише 10 днів з моменту прийняття рішення, а не повідомлення боржника. «У той же час, якщо споживачі незадоволені якістю або своєчасністю надання послуг ЖЕКами, вони мають судитися з обслуговуючими конторами у звичайному порядку – тобто чекати на рішення суду їм доведеться дуже довго. Тож сторони опинилися у нерівних умовах», – говорить Микола Клочко.

Щоб відновити рівність сторін і забезпечити дотримання елементарних прав людини, депутати від «Фронту Змін» подають на чергову сесію обласної ради, яка відбудеться 15 квітня, проект Рішення «Про внесення окремих рекомендацій районним та міським радам». Цим проектом «фронтівці» пропонують заборонити підзвітним ЖЕКам стягувати заборгованість у наказному провадженні без попереднього повідомлення боржника та проведення взаємозвірки заборгованості. Чи підтримають цей проект інші політичні сили, які заявляються про свою любов до громади, покаже голосування у сесійній залі.

Крім цього, за словами Георгія Сахнюка, «Фронт Змін» запускає масштабний всеукраїнський проект мобільних громадських приймалень. Майже в усіх районах Сумщини із громадою спілкуватимуться депутати місцевих рад від «ФЗ», а юристи надаватимуть кваліфіковану допомогу всім бажаючим, і, зокрема, тим, хто вже втратив своє майно через процедуру примусового стягнення боргу.

Данило Горлач
http://100.sumy.ua/index.php/news1/politics/3796-2011-04-08-16-30-03 

Немає коментарів:

Дописати коментар