Відкрите суспільство

«...кому підпорядковується публічна влада, кому підпорядковується верховна влада в країні - бандитам або громадянам країни? До того часу, поки це питання не вирішене, ніякі інші питання не можуть бути вирішені.»

Андрій Іларіонов

«Янукович – людина старого кримінального складу, яка має свої ігри «за поняттями». У тому світі не ухвалюють закон в принципі. Така людина може говорити про закон, але кримінальний світ не любить закону... Карні злочинці в таборах говорили політичним: ви прийдете до влади і знову мене посадите, оскільки моя справа – обійти закон, а ви хочете привести суспільство до закону»

Євген Сверстюк, доктор філософії, політв'язень радянського режиму.

четвер, 21 квітня 2011 р.

Верховна Рада України повинна денонсувати "Харківські угоди", як такі, що суперечать Конституції України.


Стаття 17 Конституції України не допускає розташування іноземних військових баз на суверенній території України, а міжнародні договори щодо тимчасового перебування Чорноморського флоту Російської Федерації в Криму, відповідно до Перехідних положень Конституції України, носили виключний характер і не підлягають пролонгації.

Конституція України не наділила жодну особу, в тому числі й президента України, правом підписувати міжнародні договори, які всупереч Основному Закону заперечують принципи державного суверенітету та територіальної цілісності держави, а розгляд у Верховній Раді України проекту Закону України про ратифікацію Угоди між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України можливий лише після проведення всеукраїнського референдуму.

На 27 квітня в Києві запланована акція "День опору окупації", направлена на скасування "Харківських угод" і звільнення України від іноземних військових баз. Цей день має стати початком суспільної вимоги про неможливість перебування ЧФ на території України.

Ми повинні зробити все можливе, щоб 27 травня 2017 року став останнім днем перебування іноземного флоту в Україні.
Микола Катеринчук, народний депутат, голова Європейської партії

Немає коментарів:

Дописати коментар