Відкрите суспільство

«...кому підпорядковується публічна влада, кому підпорядковується верховна влада в країні - бандитам або громадянам країни? До того часу, поки це питання не вирішене, ніякі інші питання не можуть бути вирішені.»

Андрій Іларіонов

«Янукович – людина старого кримінального складу, яка має свої ігри «за поняттями». У тому світі не ухвалюють закон в принципі. Така людина може говорити про закон, але кримінальний світ не любить закону... Карні злочинці в таборах говорили політичним: ви прийдете до влади і знову мене посадите, оскільки моя справа – обійти закон, а ви хочете привести суспільство до закону»

Євген Сверстюк, доктор філософії, політв'язень радянського режиму.

понеділок, 30 травня 2011 р.

Навальний оголосив про відкриття проекту "РосЯма"


Цікава ініціатива
Блогер Олексій Навальний повідомив про запуск нового інтернет-проекту "РосЯма", спрямованого на боротьбу з "ямами, рейками, що стирчать, каналізаційними колодязями" та іншими недосконалостями російських доріг. Як пише Навальний у своєму блозі, кожен користувач може сфотографувати пошкоджену ділянку дороги, завантажити зображення на сайт проекту, вказавши, де був зроблений знімок. Система автоматично згенерує скаргу, яку користувачеві необхідно буде відправити в ДІБДР.
Через 37 днів після відправлення скарги в ДІБДР система згенерує ще один лист, на цей раз – до прокуратури. Його слід відправити, якщо в зазначений термін скарга на стан дорожнього покриття, що спрямована в ДІБДР, ні до чого не привела. На даний момент відвідувачі сайту залишили вже більше 70 повідомлень.
У понеділок прем'єр-міністр Володимир Путін доручив Мінтрансу підготувати пропозиції щодо організації моніторингу стану автошляхів. "Доручаю Мінтрансу внести пропозиції щодо організації комплексного моніторингу стану автошляхів, у тому числі з використанням можливостей системи ГЛОНАСС", – наводить слова Путіна "РИА  Новости".
Прем'єр нагадав, що уряд має намір переходити на сучасну модель "контрактів життєвого циклу" при будівництві автошляхів. Мова йде про впровадження довгострокових терміном на 10-30 років договорів на будівництво та подальшу експлуатацію доріг. Підрядник за рахунок власних і залучених коштів буде прокладати дорогу, а потім відповідати за її стан. Держава зі свого боку буде оплачувати цю роботу протягом дії договору. "Це дозволить викорінити психологію "тимчасових". Тому що в такому випадку самим компаніям буде вигідно будувати добротно і довговічно", – пояснив глава уряду.
Навальний отримав широку популярність завдяки своїй антикорупційній діяльності та проекту "РосПил", який був створений з метою боротьби "з чиновниками, які використовують систему державних закупівель для особистого збагачення". Користувачі Рунету пожертвували на підтримку "РосПил" більше шести мільйонів рублів.
30.05.2011 16:18

Немає коментарів:

Дописати коментар