Відкрите суспільство

«...кому підпорядковується публічна влада, кому підпорядковується верховна влада в країні - бандитам або громадянам країни? До того часу, поки це питання не вирішене, ніякі інші питання не можуть бути вирішені.»

Андрій Іларіонов

«Янукович – людина старого кримінального складу, яка має свої ігри «за поняттями». У тому світі не ухвалюють закон в принципі. Така людина може говорити про закон, але кримінальний світ не любить закону... Карні злочинці в таборах говорили політичним: ви прийдете до влади і знову мене посадите, оскільки моя справа – обійти закон, а ви хочете привести суспільство до закону»

Євген Сверстюк, доктор філософії, політв'язень радянського режиму.

неділю, 15 травня 2011 р.

Наталія Королевська: Час обіцянок і казок минув. Завдання мінімум – відставка уряду


Неділя, 15 Травня, 2011 - 22:57
Народний депутат від БЮТ, організатор акції "Вперед" Наталія Королевська не вірить заявам прем'єра Миколи Азарова про те, що уряд знайшов спільну мову з підприємцями.
Про це вона заявила в неділю в інтерв'ю 5 каналу.
"Після Податкового майдану обіцяли прийняти закони, після автомайдану обіцяли прискорити прийняття законів. Але за півроку не зроблено було нічого", - підкреслила вона. "Те, що було заявлено (Азаровим) - так, це непогані заяви. Але ми вже їх чули на Податковому майдані і автомайдані", - сказала Королевська.
"Тому сьогодні вірити обіцянкам і казкам про те, що ми про щось домовилися – це  не той шлях. Домовилися – приймайте закони і виконуйте ці закони. Тому що сьогодні навіть прийняті закони ніким не виконуються, і ніхто не несе за це відповідальності" , - зазначила депутат.
За її словами, 19 травня учасники акції "Вперед" вимагатимуть відставки уряду.
"Наше завдання максимум - проведення народних реформ .. Завдання мінімум - відставка уряду", - заявила Королевська.
Вона додала, що якщо Верховна Рада не прийме цих вимог, то "будуть пропозиції і щодо відставки Верховної Ради".

Н.Королевська: В Україні необхідно ввести персональну відповідальність чиновників і контролерів
РБК-Украина, 16.05.2011, Київ, 01:57
В Україні необхідно ввести персональну відповідальність чиновника і персональну відповідальність контролера, щоб поліпшити ситуацію з виконанням прийнятих законів на місцях. Про це в ефірі "5 каналу" заявила депутат Верховної Ради від БЮТ-Б", голова комітету ВР з питань промислової і регуляторної політики і підприємництва Наталія Королевська.
"Ми сьогодні зіткнулися з тим, що навіть прийняті закони, ніким не виконуються, і ніхто за це не несе відповідальність. Ми пропонуємо у форматі народної реформи ввести персональну відповідальність чиновника, персональну відповідальність контролера, щоб той, хто підходить перевіряти, той, хто підходить, підписує, повинен не прикриватися державою, а нести свою особисту персональну відповідальність", – вважає політик.
Також Н.Королевська заявила, що підприємці вже не довірять обіцянкам уряду. Вона спростувала заяви прем'єр-міністра Миколи Азарова про те, що уряду вдалося знайти спільну мову з підприємцями щодо проблемних питань Податкового кодексу.
"Те, що було заявлено – так, це непогані заяви, але ми вже ці обіцянки чули на "Податковому майдані" на "Авто майдані" і від слів до справи не було зроблено нічого. Після цього ще більше людей продовжили тиснути, ще більш репресивні методи застосовувати. Тому сьогодні вірити обіцянкам і казкам, що ми про те домовилися – це не той шлях. Домовилися – приймайте відповідні закони і виконуйте ці закони", – заявила Н.Королевська.


Немає коментарів:

Дописати коментар