Відкрите суспільство

«...кому підпорядковується публічна влада, кому підпорядковується верховна влада в країні - бандитам або громадянам країни? До того часу, поки це питання не вирішене, ніякі інші питання не можуть бути вирішені.»

Андрій Іларіонов

«Янукович – людина старого кримінального складу, яка має свої ігри «за поняттями». У тому світі не ухвалюють закон в принципі. Така людина може говорити про закон, але кримінальний світ не любить закону... Карні злочинці в таборах говорили політичним: ви прийдете до влади і знову мене посадите, оскільки моя справа – обійти закон, а ви хочете привести суспільство до закону»

Євген Сверстюк, доктор філософії, політв'язень радянського режиму.

пʼятницю, 21 вересня 2012 р.

Партія регіонів у відкриту включила своїх людей в передвиборний список партії «Удар» і призначає їх «смотрящими» за обласними передвиборчими штабами «Удару»


Партія Віталія Кличка зробила політичне самогубство і фактично визнала, що вона є технічним проектом регіоналів. Доказ наявності – в списках «Удару» на парламентські вибори значаться діючі депутати Партії регіонів.
Зокрема, в передвиборний список партії Кличка включений Сергій Карпенко. На офіційному сайті «Удару» він значиться кандидатом у народні депутати від політичної сили Кличко, а на офіційній сторінці Дніпропетровської міськради – депутатом фракції Партії Регіонів. Один цей факт – щиросерде визнання, що партія Кличка працює на користь регіоналів.
Жодна опозиційна партія в здоровому глузді не ризикне піти на такий крок, а значить, зроблено це було за вказівкою хазяїв, які вже не соромляться у відкриту включати в списки «Удару» своїх депутатів.
Втім, все знають, що виборчий список «Удару» узгоджений з Банковою. У цьому списку досить імен, які так чи інакше пов'язані з партією влади – через сімейні зв'язки, спільний бізнес і т.д. Але якщо по ним можна сперечатися, чи є вони регіоналами чи ні, то випадок з Карпенко – явний ляп, факт, який спростувати неможливо.
Політичні аналітики в один голос стверджують: фактичним керівником партії «Удар» є не Віталій Кличко, а керівник передвиборного штабу Віталій Ковальчук. В його руках зосереджена партійна скарбниця, він займався формуванням списку на парламентські вибори, а також розподіляє посади на місцях.
Ковальчук не просто припустився помилки, яка ставить хрест на політичних перспективах «Удару», але й завдав самому Кличку удар нижче пояса. Того ж Карпенко він не просто включив в список на вибори, але і призначив куратором «Удару» на виборах до Дніпропетровської області. Тепер очевидно, що відсоток «Удару» за підсумками виборів буде не таким, як проголосують виборці, а таким, який спустить зверху Партія регіонів.
До слова, свого часу Карпенко працював держслужбовцем   юристом в Дніпропетровській міськраді. Запитайте у будь-якого депутата скликання 2006-2010 років, і вони вам розкажуть, як за «вирішення питань» Карпенко вимагав «відкати». Але сам при цьому свою «частку» не засилав. Мабуть, саме з цієї жадібного юриста «пішли» з мерії.
З тих пір Карпенко як у воду канув з публічної політики і ось сплив напередодні виборів. Роль йому відводиться жалюгідна, але партійна дисципліна понад усе. «Удар» так «Удар». Саму ж партію Кличка після включення в свої списки діючих депутатів-регіоналів можна оголошувати політичним банкрутом. Кричачи з численних білбордів про люстрацію влади, Віталію Кличку непогано було б провести люстрацію списку кандидатів у народні депутати від своєї партії.
Залишається єдине, але головне питання: якщо «Удар» насправді не опозиційна партія, а технічний проект регіоналів, навіщо виборцям голосувати на виборах за якихось маріонеток? Краще вже відразу тоді за саму Партію регіонів.
Сергей Кормильцев, для ”ОРД”        21.09.2012 22:14

Немає коментарів:

Дописати коментар