Відкрите суспільство

«...кому підпорядковується публічна влада, кому підпорядковується верховна влада в країні - бандитам або громадянам країни? До того часу, поки це питання не вирішене, ніякі інші питання не можуть бути вирішені.»

Андрій Іларіонов

«Янукович – людина старого кримінального складу, яка має свої ігри «за поняттями». У тому світі не ухвалюють закон в принципі. Така людина може говорити про закон, але кримінальний світ не любить закону... Карні злочинці в таборах говорили політичним: ви прийдете до влади і знову мене посадите, оскільки моя справа – обійти закон, а ви хочете привести суспільство до закону»

Євген Сверстюк, доктор філософії, політв'язень радянського режиму.

пʼятницю, 7 вересня 2012 р.

Телеканал TВi збирає всеукраїнську акцію протесту

Захисти свій простір свободи” – закликають організатори акції протесту у суботу, 8 вересня. Висловити свою думку на вулиці журналісти та прибічники каналу вирішили, коли телеканал ТВі відключили понад 80 кабельних мереж по всій Україні.
МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ
РОЗМІР ТЕКСТУ 
Олена Пронічева
07.09.2012
За літо 3 мільйони 363 тисячі глядачів позбавили можливості дивитися ТВі. Нам не залишають права вибору. Ми йдемо на вулицю
Звернення організаторів акції
ТВі, а разом з ним і простір свободи вийдуть підтримати у Дніпропетровську, Донецьку, Луганську, Львові та інших містах по всій країні. У столиці ж акція відбудеться на Михайлівській площі. До участі в акції закликали не тільки журналісти й опозиційні політики, але й відомі письменники, співаки, кобзарі.

Раніше голова Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення Володимир Манжосов заявляв, що жодного відношення до проблем телеканалу рада не має. Але в раді пообіцяли перевірити усіх провайдерів, які відключили ТВі.


“Всі ви знаєте ситуацію, яка є нині в нашій державі, - передвиборна кампанія, пристрасті розгораються з кожним днем. У нас є багато заяв, звернень і звинувачень із цього приводу... Варто наголосити, що ми не маємо до цього ніякого стосунку”.
Втім, журналісти ТВі піддають сумніву такі заяви. Так, журналіст ТВі Мустафа Найєм у своєму блозі зазначив, що повірив би в аргументи Національної ради, якби така ситуація сталася не тільки з одним телеканалом в країні
Жоден інший мовник не втратив навіть найменшої частки аудиторії, якої позбавили ТВі. Ми продовжуємо зникати з різноманітних населених пунктів без попереджень та без спроб врегулювати питання альтернативним шляхом, як це відбувається у господарських питаннях. Єдиний висновок, який я можу зробити: нас позбавляють аудиторії не через ринкові питання”, - пише журналіст.

Масовому зникненню каналу з кабельних пакетів українців передувала кримінальна справа, яка була порушена проти генерального директора Миколи Княжицького. Його звинувачували “в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах”, а податкова влаштувала на телеканалі вилучення документації. Також минулого року ТВі судом позбавили всіх ефірних частот та лишили можливість мовити тільки із супутника чи у кабельних мережах.
п'ятниця, 07 вересня 2012

Немає коментарів:

Дописати коментар