Відкрите суспільство

«...кому підпорядковується публічна влада, кому підпорядковується верховна влада в країні - бандитам або громадянам країни? До того часу, поки це питання не вирішене, ніякі інші питання не можуть бути вирішені.»

Андрій Іларіонов

«Янукович – людина старого кримінального складу, яка має свої ігри «за поняттями». У тому світі не ухвалюють закон в принципі. Така людина може говорити про закон, але кримінальний світ не любить закону... Карні злочинці в таборах говорили політичним: ви прийдете до влади і знову мене посадите, оскільки моя справа – обійти закон, а ви хочете привести суспільство до закону»

Євген Сверстюк, доктор філософії, політв'язень радянського режиму.

пʼятницю, 2 грудня 2011 р.

Учасники протесту у Донецьку висунули політичні вимоги


Учасники безстрокової акції протесту в Донецьку, яка почалася 14 листопада, і серед них 22 людини що оголосили голодування, зробили політичну заяву. Протестуючі дають жорстку оцінку дій влади, соціально економічній ситуації в Україні та висівають політичні вимоги.
Ось текст заяви в повному обсязі.
"Ми, учасники безстрокові акції протесту в Донецьку, заявляємо:
Через бездарну та відверто антидержавницьку політику олігархічної клани на чолі з Януковичем вганяють Україну в прірву. Ця політика має на меті перетворити громадян України в жебраків і рабів. Їх, так звані, реформи ставлять нас перед загрозою нового Голодомору. Подальше перебування цих "проффесіоналів" при владі є реальною небезпекою для життя і здоров'я громадян України. Ті, хто активно вдається до спротиву, гинуть під палицями і чоботи міліціянтів, як наш товариш Геннадій Конопльов. Але все одно з нас не зроблять ту худобу, яка слухняно піде на заклання.
Янукович і Партія регіонів втратили не лише суспільне визнання, але і правову легітимність. У порушення Конституції України відміняються соціальні, економічні, громадянські права і свободи. Голосуванням  чужими депутатськими картками, що вже стало традиційним, здійснюється щоденна наруга над законодавчою роботою.
Після скасування конституційної реформи 2004 року президент і Верховна Рада отримали повноваження, що не були делеговані їм українським народом, який є єдиним джерелом влади в державі. Відмовляючись від негайного проведення виборів, режим фактично узурпував владу в країні і протиставив себе громадянам.
На цій підставі, керуючись ст.ст. 5, 69 Конституції України, ми вимагаємо:
1.  Негайного скасування всіх нормативних актів, що обмежують або відміняють соціальні, економічні та громадянські права і свободи громадян України.
2. Неухильного дотримання урядом всіх соціальних зобов'язань.
3. Негайного припинення узурпації влади і проведення виборів президента і парламенту, відповідно до Конституції 1996 року".
Відеосюжет із наметового містечка в Донецьку, де протестувальники зачитують цю заяву и висловлюють своє ставлення до влади, можна подивитись по посиланню http://www.youtube.com/watch?v=mMqSFfDQuF0
Прес-служба громадянського руху «Спільна Справа»          02.12.2011 16:24
http://www.ord-ua.com/2011/12/02/uchastniki-protesta-v-donetske-vyidvinuli-politicheskie-trebovaniya-/?lpage=1

Немає коментарів:

Дописати коментар