Відкрите суспільство

«...кому підпорядковується публічна влада, кому підпорядковується верховна влада в країні - бандитам або громадянам країни? До того часу, поки це питання не вирішене, ніякі інші питання не можуть бути вирішені.»

Андрій Іларіонов

«Янукович – людина старого кримінального складу, яка має свої ігри «за поняттями». У тому світі не ухвалюють закон в принципі. Така людина може говорити про закон, але кримінальний світ не любить закону... Карні злочинці в таборах говорили політичним: ви прийдете до влади і знову мене посадите, оскільки моя справа – обійти закон, а ви хочете привести суспільство до закону»

Євген Сверстюк, доктор філософії, політв'язень радянського режиму.

вівторок, 20 грудня 2011 р.

Активісток катувало білоруське КДБ



Білорусь
Вчора ввечері активістки востаннє вийшли на зв’язок з нами і після цього майже на добу ми їх втратили. Ввечері я дзвонила українському консулові у Білорусі і зіткнулася із сонним чоловіком, що не побажав вислухати жодної інформації з приводу зникнення українських громадян у Мінську.
Сьогодні близько третьої години дня вийшла на зв'язок одна з трьох зниклих у Білорусі активісток FEMEN Інна Шевченко. Інна повідомила, що вона і дві соратниці вчора о 19:00 на вокзалі міста Мінська були захоплені КДБшниками, їм зав'язали очі і всю ніч везли в автобусі, завезли в ліс, побили, облили олією, примусили роздягтися, погрожували підпалити, погрожували ножем, яким пізніше відрізали волосся. Все, що відбувалося КДБ знімали на відеокамеру, далі їх викинули голими в лісі без документів. Дівчата пішки дісталися з лісу до найближчого села Бєки. Зараз до них направляється консул України в Білорусі. Аби змусити його рухатись заради спасіння ввірених йому громадян мені довелося кричати, матюкатися і погрожувати йому публічним розголосом його бездіяльності.
Олександра Шевченко      Активістка громадської організації FEMEN, куратор програми "Україна - не бордель!"        20 грудня 2011, 18:42
http://blogs.pravda.com.ua/authors/femen/4ef0bafeb3034/

Немає коментарів:

Дописати коментар