Відкрите суспільство

«...кому підпорядковується публічна влада, кому підпорядковується верховна влада в країні - бандитам або громадянам країни? До того часу, поки це питання не вирішене, ніякі інші питання не можуть бути вирішені.»

Андрій Іларіонов

«Янукович – людина старого кримінального складу, яка має свої ігри «за поняттями». У тому світі не ухвалюють закон в принципі. Така людина може говорити про закон, але кримінальний світ не любить закону... Карні злочинці в таборах говорили політичним: ви прийдете до влади і знову мене посадите, оскільки моя справа – обійти закон, а ви хочете привести суспільство до закону»

Євген Сверстюк, доктор філософії, політв'язень радянського режиму.

пʼятницю, 23 грудня 2011 р.

У Києві арештований керівник Агентства журналістських розслідувань


Голосіївський районний суд Києва 21 грудня прийняв рішення про узяття під варту президента громадської організації «Агентство журналістських досліджень» (АЖД) Віктора Андрєєва.
Про це повідомляє сайт Агентства.

Мета, яку переслідують суддя Голосіївського райсуду Наталія Дмитрук та районна прокуратура – змусити Віктора Андрєєва відмовитися від своїх свідчень у справі, що викриває суддю Дмитрук, Голосіївську районну прокуратуру  і Голосіївське РОВД в змові і засудженні невинного, сказано в повідомленні.
24 листопада 2011 р. суддя Наталія Дмитрук засудила гр. Владислава Шевченка до семи років позбавлення волі з конфіскацією майна (ст.187 ч.2, і ст.357 ч.3. Кримінального кодексу України – розбій і незаконне заволодіння яким-небудь чином паспортом або іншим важливим особистим документом). Обвинувальний висновок був побудований лише на свідченнях постраждалої сторони – гр. Кирилюка, який, за його ж свідченням, під час інциденту був дуже п'яний і згодом не міг надати однозначні свідчення. Не дивлячись на це, суд, проігнорувавши всі факти і показання свідків, що вказують на невинність Владислава Шевченка, засудив його на сім років. Адвокат Владислава Шевченка подав апеляцію на вирок судді Наталії Дмитрук.
Того ж дня, 24 листопада, суддя Наталія Дмитрук своєю персональною постановою, а не постановою суду № 551, вирішила притягнути Віктора Андрєєва до відповідальності за, нібито, неправдиві свідчення. А 20 грудня 2011 р. заступник прокурора Голосіївського району Києва Олександр Присяжнюк порушив кримінальну справу проти ключового свідка у справі Шевченка – президента АЖД Віктора Андрєєва.
Прокурор згоден з суддею Дмитрук у тому, що глава громадської організації «Агентство журналістських досліджень» дав свідомо неправдиві свідчення. Мов, Андрєєва навіть не було в Києві, коли стався інцидент, по якому він зараз виступає свідком. Прокуратура будує своє звинувачення на підставі даних про дзвінки з телефону Віктора Андрєєва, що надані компанією «Київстар».
Сумнівним виглядає вже саме здобуття прокуратурою роздруківки телефонних дзвінків, наголошується в повідомленні, оскільки Віктор Андрєєв користується послугами попередньо оплаченого сервісу. При цьому представник «Київстару» так і не був допитаний слідством. Прокурор Олександр Присяжнюк також геть проігнорував письмові свідчення п'яти дорослих, дієздатних і ніяк не зв'язаних один з одним свідків (що не є родичами Віктора Андрєєва) про те, що у момент інциденту Андрєєв знаходився в Києві.
21 грудня президент громадської організації «Агентство журналістських досліджень» Віктор Андрєєв був узятий під арешт. Зараз його намагаються змусити відмовитися від своїх свідчень у справі Владислава Шевченка, щоб залишити в силі вирок судді Наталії Дмитрук.
 «Агентство журналістських досліджень» вважає, що в діях судді Наталії Дмитрук, представників Голосіївського РОВД і Голосіївської районної прокуратури присутні ознаки змови.
По-перше, Наталія Дмитрук, призначена суддею на п'ятирічний термін 17 жовтня 2008 року, – рідна дочка колишнього начальника Голосіївського РОВД Ю. Дмитрука. Справу Владислава Шевченка вів колишній підлеглий батька судді Дмитрук – слідчий Павленко. Що вже вказує на ангажовану судді в даній справі і високий ризик ухвалення рішення суду на користь сторони звинувачення.

По-друге, зараз у Вищій кваліфікаційній комісії суддів України і Вищій раді юстиції лежать документи судді Наталки Дмитрук про її призначення суддею довічно. І, якщо суд апеляційної інстанції відмінить вирішення судді Дмитрук у справі Владислава Шевченка, то не бачити їй довічного суддівства. Тому, з точки зору Агентства, постанова судді Наталки Дмитрук про притягнення свідка, президента «Агентства журналістських розслідувань» Віктора Андрєєва до відповідальності за надання неправдивих свідчень переслідує лише одну мету – забезпечити суддю Наталію Дмитрук від ризику не отримати довічне суддівство.
Засновники громадської організації «Агентство журналістських досліджень», вважають, що суддя Наталія Дмитрук, а також представники Голосіївського РОВД і Голосіївської  районної прокуратури вчинили дії, які викривають їх в змові проти президента «Агентства журналістських досліджень» Віктора Андрєєва.
23.12.2011 14:07
http://www.ord-ua.com/2011/12/23/v-kieve-arestovan-rukovoditel-agentstva-zhurnalistskih-rassledovanij/?lpage=1

Немає коментарів:

Дописати коментар