Відкрите суспільство

«...кому підпорядковується публічна влада, кому підпорядковується верховна влада в країні - бандитам або громадянам країни? До того часу, поки це питання не вирішене, ніякі інші питання не можуть бути вирішені.»

Андрій Іларіонов

«Янукович – людина старого кримінального складу, яка має свої ігри «за поняттями». У тому світі не ухвалюють закон в принципі. Така людина може говорити про закон, але кримінальний світ не любить закону... Карні злочинці в таборах говорили політичним: ви прийдете до влади і знову мене посадите, оскільки моя справа – обійти закон, а ви хочете привести суспільство до закону»

Євген Сверстюк, доктор філософії, політв'язень радянського режиму.

понеділок, 20 лютого 2012 р.

Урочисто відкритий Януковичем перинатальний центр уже закрився?


Потьомкінські села... Фарсом Історія повторюється.
У Росіі після поїздок Путіна регіонами там зривають щойно укладений свіжий асфальт. Порадували перед камерами око государя - і досить...
В Україні, як бачимо, така сама PR-показуха, цього разу з медичними закладами.
У Кіровограді до 20 березня закрили нещодавно відкритий перший в Україні перинатальний[i] центр.
Про це пише "Рідна країна" з посиланням на лікарів з Кіровограду.
Серед причин закриття називають численні недоліки ремонту та технічного оснащення центру.
Так, за словами лікарів, усередині приміщення обвалюється штукатурка, яку поспіхом наносили перед відкриттям закладу, не подається кисень у кисневі апарати, а коли починає працювати техніка – пропадає світло.
"У палатах неможливе перебування немовлят, оскільки температура повітря не піднімається вище 15 градусів", - пише видання.
Окрім того, за інформацією видання, є проблема з укомплектованістю кадрів, зокрема, у відкритому 31 січня центрі досі немає дитячого анестезіолога та хірурга.
У центрі більш ніж за півмісяця його роботи не народилося жодної дитини і не проводилися дитячі операції, зазначають журналісти.
Як відомо, Кіровоградський обласний перинатальний центр – це перший заклад, відкритий в рамках реалізації ініційованого главою держави Національного проекту "Нове життя нова якість охорони материнства та дитинства".
За інформацією Державного агентства з інвестицій та управління нацпроектами, всього на Кіровоградський перинатарний центр з бюджету було виділено майже 40 мільйонів гривень.
Крім того, до реалізації проекту долучився благодійний фонд Віктора Пінчука, який безкоштовно надав сучасне реанімаційне обладнання для першого етапу догляду за новонародженими.
Кіровоградський перинатальний центр відкривав президент Віктор Янукович.
Понеділок, 20 лютого 2012, 10:34
http://www.pravda.com.ua/news/2012/02/20/6959033/


[i] Перинатальний період - період, який починається з 22-го повного тижня вагітності (з 154 доби від першого дня останнього нормального менструального циклу - термін гестації, якому в нормі відповідає маса плода 500 г) і закінчується після 7 повних діб життя новонародженого (168 годин після народження).
МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ НАКАЗ Про затвердження Інструкції з визначення критеріїв перинатального періоду, живонародженості та мертвонародженості, Порядку реєстрації живонароджених і мертвонароджених (Інструкція, п.1) 29.03.2006 N 179

Немає коментарів:

Дописати коментар