Відкрите суспільство

«...кому підпорядковується публічна влада, кому підпорядковується верховна влада в країні - бандитам або громадянам країни? До того часу, поки це питання не вирішене, ніякі інші питання не можуть бути вирішені.»

Андрій Іларіонов

«Янукович – людина старого кримінального складу, яка має свої ігри «за поняттями». У тому світі не ухвалюють закон в принципі. Така людина може говорити про закон, але кримінальний світ не любить закону... Карні злочинці в таборах говорили політичним: ви прийдете до влади і знову мене посадите, оскільки моя справа – обійти закон, а ви хочете привести суспільство до закону»

Євген Сверстюк, доктор філософії, політв'язень радянського режиму.

вівторок, 21 лютого 2012 р.

Почали пресувати лідера афганців, що обернулися до Януковича задом


Лідерові Всеукраїнської громадської організації ветеранів війни в Афганістані «Ніхто крім нас» (НКН) Олександру Ковальову, який організував вересневі виступи афганців біля парламенту, а недавно під час покладання Президентом України Віктором Януковічем квітів, члени НКН обернулися до нього спиною, співробітники правоохоронних структур запропонували виїхати з країни.
Про це в коментарі УНИАН повідомив сам А.Ковальов. 
«Через день після покладання квітів і нашого вчинку НКН в компанію, співзасновником якої я був до недавнього часу, прийшла податкова. Там провели п'ять обшуків. Мене попередили, що з самого верху дана команда закрити всі господарюючі структури, якщо її засновники пов'язані з НКН і можуть підтримувати НКН», — повідомив він.
За словами А.Ковальова, ще двох підприємців, у тому числі і з Донецької області, які співчувають організації, викликали в МВС і «жорстко профілактували, фактично погрожували». 
«Крім того, мені сказали, що МВС дана команда шукати будь-яку компрометуючу мене інформацію. А сьогодні мені прямо сказали старі знайомі співробітники МВС, що мені краще виїхати з країни. Сказали, що на мене дана команда «фас», — відзначив А.Ковальов.
Також лідер громадської організації повідомив, що за ним постійно їздить чиясь машина, всіх, хто заходить в офіс НКН в Києві, фотографують, телефони прослухуються.
На думку А.Ковальова, мета подібного натиску — «розчавити» рух ветеранів-афганців в Україні.
Як повідомлялося, 15 лютого члени ВОО «Ніхто крім нас» обернулися спиною до В.Януковича, коли він покладав квіти до пам'ятника воїнам-інтернаціоналістам в Києві з нагоди чергової річниці виведення радянських військ з Афганістану.
У той же день заступник голови правління ВОО «Ніхто крім нас» Володимир Сердюк заявив, що представники НКН обернулися спиною до влади, яка вже давно обернулася спиною до воїнів-афганців.
За його словами, з року в рік вони приходять покласти квіти до пам'ятника загиблим на війні. Проте цього разу міліція не підпустила афганців до постаменту, повідомивши, що їх "немає в списку".
"Влада в черговій показала, що є "правильні" афганці на чолі з Сергієм Червонопіським, а є інші, "незрозуміло хто", - обурився афганець, додавши, що чекати своєї черги їм довелося більше півтора годин.
"Є така черга. Спочатку йдуть чиновники, які позбавляють нас компенсацій і пільг. Стояти, чекати, поки тебе підпустять до пам'ятника покласти квіти - це якось не дуже здорово", - відзначив Сердюк.
Як повідомив представник організації, всього в акції взяли участь близько 200 чоловік за формою, а також учасники бойових дій, які прийшли в штатському.
21.02.2012 15:14
http://www.ord-ua.com/2012/02/21/nachali-pressovat-lidera-afgancev-povernuvshihsya-k-yanukovichu-zadom/

Немає коментарів:

Дописати коментар