Відкрите суспільство

«...кому підпорядковується публічна влада, кому підпорядковується верховна влада в країні - бандитам або громадянам країни? До того часу, поки це питання не вирішене, ніякі інші питання не можуть бути вирішені.»

Андрій Іларіонов

«Янукович – людина старого кримінального складу, яка має свої ігри «за поняттями». У тому світі не ухвалюють закон в принципі. Така людина може говорити про закон, але кримінальний світ не любить закону... Карні злочинці в таборах говорили політичним: ви прийдете до влади і знову мене посадите, оскільки моя справа – обійти закон, а ви хочете привести суспільство до закону»

Євген Сверстюк, доктор філософії, політв'язень радянського режиму.

пʼятницю, 24 лютого 2012 р.

“Прєз” та Партія кондомів


ВГО «Коаліція Учасників Помаранчевої Революції» спільно з «Чорним Комітетом» проводила акцію з роздачі презервативів у символічній біло-блакитній упаковці. Присвячена вона була другій річниці (чи, як каже Сергій Мельниченко, другим роковинам) «покращення життя вже сьогодні». 
«Два роки правління біло-блакитних – це два роки катастрофічних втрат, – стверджує Мельниченко, – По жодному напрямку діяльності держави обіцяних покращень немає. Все провалено, хоча декларацій було озвучено безліч. Професіоналізм, яким так вихвалялися регіонали перед виборами, проявився лише в одному: якщо «Нашій Україні» знадобилося більше десяти років, щоб втратити рейтинг з 56% на момент утворення в серпні 2001 р. до 1,2% тепер, то знані «профффесіонали» з аналогічною задачею хвацько впоралися за два роки. Сьогодні Україна – це країна найвищого політичного та економічного ризику для інвесторів. Влада розірвала відносини з міжнародними фінансовими інституціями, провалила євроінтеграцію, в країні! процвітає небачена корупція.
Правоохоронні органи та суди використовуються виключно для усунення політичної та економічної конкуренції, відкритого заволодіння майном інших осіб та збагачення перших осіб держави та їх сімей. За гарними обіцянками не було жодних дій, а з більшості питань ситуація погіршилася. Все це супроводжується бездарною кадровою політикою, включаючи останні призначення. На всенародну ненависть Партія Регіонів відповідає заявами, що «виграє вибори, як однодумці в Росії» – тобто, відверто обіцяє шалені фальсифікації заради утримання біля влади. Владу біло-блакитних народ порівнює з поширенням СНІДу.
Тому ми вирішили поширити засоби масової гігієни, які б символізували захист суспільства від страшної хвороби, якою для держави є Партія Регіонів і її лідер. Виготовили партію кондомів, придатних тільки для надування – так само, як Партія Регіонів придатна тільки для надування народу». Сергія Мельниченка після акції схопили на Майдані і вкинули до ав! тозаку. Сергій повідомив телефоном підсумки акції: "До роздачі було призначено півтори тисячі коробочок презервативів. Половину відібрали опера на підході до поштамту. Близько половини вдалося роздати. 
Затримали Голову Правління «Коаліції Учасників Помаранчевої Революції» (КУПР) Сергія Мельниченка, активістів Ярославу Пугачову, Олега Покляцького, голову “ЧорКому” Богдана Тицького. Семеро активістів КУПРу, які несли коробки з презервативами, не дійшли до місця проведення акції. Можливо, їх затримали на підході – зараз їхня доля невідома, телефони вимкнені. Я хотів прибрати залишки коробок після акції, щоб не залишати сміття в центрі Києва – в цей момент схопили і мене. Автоінспекція перекрила під’їзди до поштамту, жодної машини не пропускали, підозрілі авто зупиняли і обшукували. Міліція люто виловлювала не тільки тих, хто видався операм потенційним учасником акції з роздачі біло-блакитних презервативів, а й громадян, яким вдалося стати володарем колекційного виробу. Перевіряли сумки, пакети в руках перехожих, зупиняли автомобілі і обшукували багажники».
Затриманих відвезли до райвідділу міліції на вул. Прорізній. Акція проводилася у повній відповідності до вимог законодавства, повідомлення про неї було подане і в ГУ МВС в м. Києві, і в КМДА своєчасно, заборони на її проведення не було. Проте міліція повелася як під час бойових дій. Багатьох учасників акції схопили до її початку і тепер звинувачують у порушенні порядку проведення мирних зібрань (ст.185-1 КУАПП). Сергія Мельниченка як організатора звинувачують за ст.185-1 КУАПП ч.2. Щоб хоч якось пояснити і виправдати свої протиправні дії, працівники міліції дають в суді неправдиві свідчення, нібито про проведення акції не було повідомлено, хоча копія повідомлення з позначкою інспектора чергової частини у С.Мельниченка є на руках.
ОРД        24.02.2012 16:49
http://www.ord-ua.com/2012/02/24/pryez-ta-partiya-kondomiv/?lpage=1

Немає коментарів:

Дописати коментар