Відкрите суспільство

«...кому підпорядковується публічна влада, кому підпорядковується верховна влада в країні - бандитам або громадянам країни? До того часу, поки це питання не вирішене, ніякі інші питання не можуть бути вирішені.»

Андрій Іларіонов

«Янукович – людина старого кримінального складу, яка має свої ігри «за поняттями». У тому світі не ухвалюють закон в принципі. Така людина може говорити про закон, але кримінальний світ не любить закону... Карні злочинці в таборах говорили політичним: ви прийдете до влади і знову мене посадите, оскільки моя справа – обійти закон, а ви хочете привести суспільство до закону»

Євген Сверстюк, доктор філософії, політв'язень радянського режиму.

середу, 29 лютого 2012 р.

Високі чиновники ховають свої статки від людей – Гриценко


Соромно за таку владу, яка підсунула Жашківській райраді звернення до Конституційного суду. Про це сьогодні на Херсонщині заявив лідер «Громадянської позиції» Анатолій Гриценко.
Коментуючи нещодавнє рішення Конституційного суду, який заборонив оприлюднювати інформацію про доходи членів сім'ї чиновників, Гриценко сказав, що «втручання у приватне життя» - не аргумент.
«Той, хто йде на державну службу або у політику, має бути готовий, що його будуть просвічувати рентгеном. Не хочеш такого не йди, зауважив Гриценко. Є багато професій, які накладають обмеження. Наприклад, пожежники знають, що їм доведеться кидатися у вогонь і цілодобово чергувати. Військові знають, що не належатимуть самі собі, не будуть жити поруч з батьками, а служитимуть і житимуть там, де вкаже держава. Так само у політиці. У будь-якій демократичній країні про політиків говорять всі».
Тому в рішенні Конституційного суду Гриценко бачить лише спробу прикрити високих чиновників від контролю з боку людей. Сховати всі межигір’я, дорогі вертольоти, рахунки у закордонних банках, яхти, пароходи, нерухомість за кордоном.
Таку ж оцінку Гриценко дав поданню 50 «регіоналів» до Конституційного суду з приводу того ж антикорупційного закону.
 «Фракція Партії регіонів більше, ніж інші, складена з бізнесменів. Представники Партії регіонів у Кабміні – мільярдери. Тому антикорупційний закон навіть в такому обмеженому вигляді їм не подобається. Бо, приміром, Колесніков не може володіти «Конті», або Клюєв – заводом. Вони хочуть зняти з закону ці обмеження, щоб сидіти на всіх стільцях і депутатами, і бізнесменами, прокоментував Гриценко. – Це їхній Конституційний суд, і вони можуть це зробити. Але нова влада все поверне і скасує такі рішення».
Нагадаємо, 20 січня 2012 року Конституційній суд прийняв рішення щодо звернення депутатів Жашківської районної ради (Черкаська обл.), в якому депутати просили розтлумачили, яку інформацію треба вважати конфеденційною.
Конституційний суд постановив, що вимога до членів сімей чиновників декларувати свої доходи є втручанням в особисте життя.
Анатолій Гриценко           28 лютого 2012 о 16:07
http://grytsenko.com.ua/news/view-vysoki-chynovnyky-khovajut-svoji-statky-vid-ljudey-hrytsenko.html

Немає коментарів:

Дописати коментар