Відкрите суспільство

«...кому підпорядковується публічна влада, кому підпорядковується верховна влада в країні - бандитам або громадянам країни? До того часу, поки це питання не вирішене, ніякі інші питання не можуть бути вирішені.»

Андрій Іларіонов

«Янукович – людина старого кримінального складу, яка має свої ігри «за поняттями». У тому світі не ухвалюють закон в принципі. Така людина може говорити про закон, але кримінальний світ не любить закону... Карні злочинці в таборах говорили політичним: ви прийдете до влади і знову мене посадите, оскільки моя справа – обійти закон, а ви хочете привести суспільство до закону»

Євген Сверстюк, доктор філософії, політв'язень радянського режиму.

середу, 2 листопада 2011 р.

Звернення Форуму громадських організацій до народу України


З ініціативи ветеранів десантних військ та ветеранів бойових дій в Афганістані, за організаційної підтримки Всеукраїнської громадської організації «Ніхто крім нас» 14 жовтня 2011р. в Києві пройшов Форум громадських організацій України, на якому були присутні делегати від 557 громадських організацій, профспілкових об'єднань та ініціативних груп громадян з усіх регіонів України. Керуючись нормами Конституції України, а саме 5, 17, 68 статтями Основного Закону, учасники Форуму прийняли рішення про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України, як такої, що втратила довіру українського суспільства, а відповідно, і легітимність законодавчого органу, який функціонує всупереч волі народу.

Ми, учасники Форуму, представники громадських організацій і профспілкових об'єднань, підтримуємо ініціативу ВГО «Ніхто крім нас» про дострокове припинення повноважень ВР і звертаємося до всіх громадян України:

Ми закликаємо всіх громадян України активно підтримати рішучі дії проти узурпації влади, безпрецедентного розкрадання країни і безконтрольного розпродажу національних багатств олігархічними кланами, проти соціального геноциду українського народу, ущемлення прав і свобод українських громадян з боку чинної влади.

Ми всі дуже добре розуміємо, що нам, простим громадянам України, не допоможуть жити гідно у своїй рідній країні ті популістські закони, прийняті Верховною Радою України, які або суперечать інтересам більшості українських громадян, або є абсолютно декларативними і не обов'язковими до виконання для нинішньої влади. Всі ці закони захищають виключно інтереси нової політичної «еліти», сформованої на зорі становлення української державності, і складаються з представників колишньої радянської партійної номенклатури, яка привласнила собі плоди праці кількох поколінь українців та криміналітету, що кривавим шляхом прийшов до влади в середині 90-х.

Ми розуміємо, що нам потрібні не «косметичні» зміни системи державного управління, приховувані за так званими «реформами» і «демократичними перетвореннями», нам потрібен повний демонтаж цієї системи. Саме демонтаж антинародної олігархічної системи і повернення до реального, а не декларативного народовладдя здатний нівелювати соціальну напругу в суспільстві, ліквідувати величезну соціальну нерівність, повернутися до справедливої ​​моделі розподілу благ.

Ми розуміємо, що питання люстрації актуальне як для законодавчої гілки влади, так і для виконавчої її вертикалі. Але, ми також розуміємо, що повинна бути забезпечена легітимність процесу волевиявлення народу: як з точки зору Конституції України, так і з точки зору міжнародного права. Саме тому першим, але далеко не останнім, нашим кроком є ​​ініціатива про припинення повноважень Верховної Ради України. 3 листопада 2011 у всіх обласних центрах України під будівлями обласних рад пройдуть мітинги з єдиним вимогою до депутатів: винесення вотуму недовіри Верховній Раді Україні. Ми закликаємо всіх, хто небайдужий до долі своїх дітей та онуків об'єднатися, вийти на акції протесту і підтримати ці вимоги.

Під час проведення регіональних мітингів 3 листопада 2011 з числа присутніх будуть обрані по три представники від кожної області, які 5 листопада 2011 проведуть в Києві Народну Раду, яка, згідно норм Конституції України про інші методи прямого волевиявлення народу всенародно оголосить про припинення повноважень Верховної Ради України. У тому випадку, якщо Верховна Рада України поточного скликання відмовиться від добровільного саморозпуску, буде оголошена дата початку всенародної безстрокової акції непокори.

Події під Верховною Радою показали, що в нашій країні є люди, які не тільки на словах, а й на ділі здатні відстоювати свої права, права інших громадян, і які готові до рішучих дій заради досягнення поставленої мети. Люди, які знають, що таке обов'язок і честь, які захищали Батьківщину і готові знову виступити на її захист, але вже не від зовнішнього, а від внутрішнього ворога. Люди, які не бояться відповідальності за взяті на себе зобов'язання перед народом України. Сьогодні всі ми: ветерани, військовослужбовці, чорнобильці, підприємці, бюджетники, шахтарі, металурги, офісні менеджери – всі ми солдати. Солдати однієї армії – армії народу України. Ми закликаємо всіх громадян України до об'єднання, до рішучості в досягненні мети, до активної громадянської позиції і приєднання до громадянської ініціативи «Ніхто крім нас». Пора згадати девіз «Один за всіх і всі за одного! ».

Ніхто крім нас, народу України, не зможе зробити цього. Правда і право за нами! Ми – переможемо!

Телефони прес-центру: 044 359-01-52 (багатоканальний, факс), 066-410-48-48, 098-890-42-28 www.n-k-n.org

27.10.2011 1:05


Немає коментарів:

Дописати коментар