Відкрите суспільство

«...кому підпорядковується публічна влада, кому підпорядковується верховна влада в країні - бандитам або громадянам країни? До того часу, поки це питання не вирішене, ніякі інші питання не можуть бути вирішені.»

Андрій Іларіонов

«Янукович – людина старого кримінального складу, яка має свої ігри «за поняттями». У тому світі не ухвалюють закон в принципі. Така людина може говорити про закон, але кримінальний світ не любить закону... Карні злочинці в таборах говорили політичним: ви прийдете до влади і знову мене посадите, оскільки моя справа – обійти закон, а ви хочете привести суспільство до закону»

Євген Сверстюк, доктор філософії, політв'язень радянського режиму.

вівторок, 15 листопада 2011 р.

Татарську журналістку, що назвала росіян окупантами, зробили начальницею


Журналістка татарстанського телеканалу "ТНВ" Ельміра Ісрафілова, яка публічно назвала росіян у цій республіці окупантами і пообіцяла "перегризти горло будь-кому за татарську мову", підвищена у посаді. Тепер вона працює на тому ж каналі на посаді продюсера.
Крім того, Ісрафіловій пропонують стати лідером молодих татарських націоналістів. Як пише "Независимая газета" журналістка, що отримала скандальну популярність може стати одним з лідерів націоналістичної організації "Союз татарської молоді (ВТМ) "Азатлик" ("Свобода"). На останній зустрічі націонал-дискусійного клубу "Фікер" активісти СТМ зустріли появу Ісрафілової оплесками. За словами лідера СТМ Наїля Набіулліна, вони давно хотіли ближче познайомитися з "красивою, чарівною та приємною в спілкуванні жінкою".
На тій же зустрічі Ісрафілова була оголошена "новою Сююмбіке" (так звали останню правительку Казанського ханства, дружину трьох казанських ханів, відправлену казанцями в 1551 році разом із сином у Москву - прим. ІА REGNUM). Як з'ясувалося, сама продюсер "ТНВ" не виключає можливості своєї активної участі в діяльності СТМ "Азатлик", якщо їй це буде запропоновано: "Я зважу всі "за" і "проти" і прийму рішення", – повідомила Ісрафілова, заявивши, що підтримує діяльність молодих націоналістів.
Як повідомляло ІА REGNUM, висловлювання журналістки і ведучої татарстанського телеканалу "ТНВ" Ельміри Ісрафіловой, яка назвала, за словами свідків, під час пікету 9 червня біля Держради російських жителів республіки "окупантами", викликали спочатку замішання як в керівництві "ТНВ", так і в апараті президента Татарстану. Після гучного скандалу (свідки висловлювань Ісрафілової звернулися в правоохоронні органи з вимогою притягнути журналістку до відповідальності) керівник апарату президента Юрій Камалтинов на зустрічі з представниками російської громадськості пообіцяв, що Ісрафілова не буде працювати на телеканалі.
Однак ця обіцянка, дана республіканськими чиновниками (як і інші, зроблені на зустрічі), виконана не була. Як можна бачити, навпаки – журналістку-націоналістку навіть підвищили в посаді. У серпні Центральний міжрайонний слідчий відділ СУ СКР по Татарстану виніс відмову в порушенні кримінальної справи стосовно кореспондента та ведучою телеканалу "ТНВ" Ельміри Ісрафіловой. Слідчий Рустам Хабібуллін не знайшов в діях журналістки складу злочину.
ІА Regnum            15 November 2011
http://www.regnum.ru/news/1466048.html

Немає коментарів:

Дописати коментар