Відкрите суспільство

«...кому підпорядковується публічна влада, кому підпорядковується верховна влада в країні - бандитам або громадянам країни? До того часу, поки це питання не вирішене, ніякі інші питання не можуть бути вирішені.»

Андрій Іларіонов

«Янукович – людина старого кримінального складу, яка має свої ігри «за поняттями». У тому світі не ухвалюють закон в принципі. Така людина може говорити про закон, але кримінальний світ не любить закону... Карні злочинці в таборах говорили політичним: ви прийдете до влади і знову мене посадите, оскільки моя справа – обійти закон, а ви хочете привести суспільство до закону»

Євген Сверстюк, доктор філософії, політв'язень радянського режиму.

вівторок, 22 листопада 2011 р.


КОД перетворили на Комітет ОПОРИ диктатури – Гриценко
Партія «Громадянська позиція» вирішила вийти з об'єднання опозиційних партій «Комітет опору диктатурі».
Сьогодні під час засідання Ради політичної партії «Громадянська позиція» одноголосно було прийняте рішення про вихід з Комітету опору диктатурі. Про це заявив голова партії Анатолій Гриценко.
 «Ми не бачимо жодного сенсу брати участь у засіданні КОД, бо окремі опозиційні вожді вирішили перетворити його в Комітет опори диктатури», – пояснив він.
Гриценко розповів, деякі представники опозиційних партій забули і про опір, і про загрозу диктатури, і про те, що лідери їхніх політсил сидять за ґратами. Голова «Громадянської позиції» впевнений, своїм синхронним з Партією регіонів голосуванням за Закон «Про вибори», вони забезпечили Банковій консенсусне схвалення законопроекту Януковича, що був підготовлений без опозиції, спрямований проти опозиції і має за мету забезпечити контроль президента над новим парламентом, який обиратимуть у жовтні 2012 року.
 «Насправді це ніякий не консенсус, це скоріше виглядає як змова між окремими опозиційними силами і чинною владою, – вважає Гриценко. – І ця змова відбулася кулуарно, без урахування інтересів мільйонів громадян України, без урахування думки рядових членів партій, які голосували за законопроект Януковича, і всупереч рішенню КОД», – зазначив він.
Лідер «Громадянської позиції» нагадав, що Комітет опору диктатурі два тижні тому прийняв рішення, згідно з яким опозиція не голосує за законопроект Януковича і навіть своєю присутністю не освячує проштовхування його у парламентській залі.
 «Це рішення не було виконано», – наголосив Гриценко.
Водночас він підкреслив, що «Громадянська позиція» і надалі співпрацюватиме з тими опозиційними партіями, які не за своєю риторикою, а за своїми діями є опозиційними, які не заграють з Банковою і відстоюють інтереси України.
 «Ця співпраця, очевидно, буде відбуватися вже поза межами КОД, в інших форматах», – запевнив Гриценко.
«Комітет опору диктатурі» був створений 8 серпня. До його складу тоді увійшли: Європейська партія, Партія захисників вітчизни, партія «Народна Самооборона», «Всеукраїнське об'єднання« Батьківщина », «Реформи і порядок», «Громадянська позиція», «Наша України», «Народний рух України» і «Фронт змін», «Всеукраїнське об'єднання« Свобода »та Українська соціал-демократична партія.
Украинские новости         22 Ноября 2011 16:52


Немає коментарів:

Дописати коментар