Відкрите суспільство

«...кому підпорядковується публічна влада, кому підпорядковується верховна влада в країні - бандитам або громадянам країни? До того часу, поки це питання не вирішене, ніякі інші питання не можуть бути вирішені.»

Андрій Іларіонов

«Янукович – людина старого кримінального складу, яка має свої ігри «за поняттями». У тому світі не ухвалюють закон в принципі. Така людина може говорити про закон, але кримінальний світ не любить закону... Карні злочинці в таборах говорили політичним: ви прийдете до влади і знову мене посадите, оскільки моя справа – обійти закон, а ви хочете привести суспільство до закону»

Євген Сверстюк, доктор філософії, політв'язень радянського режиму.

пʼятницю, 18 листопада 2011 р.

Табачник, Литвин і Нацбанк – номінанти на "Будяк року"


Українська Гельсінська спілка з прав людини оголосила номінантів Антипремії «Будяк року - 2011», повідомляє прес-служба організації.
9 грудня «Будяк року» можуть отримати такі держслужбовці та організації:
Національний Банк України - у номінації «За брутальне втручання в право на приватність». Установу звинувачують у виданні постанов, які не відповідають ЗУ «Про захист персональних даних», що є брутальним втручанням у право на приватність.
Головне управління Міністерства внутрішніх справ у Києві - в номінації «За брутальне порушення права на свободу мирних зібрань». Керівників управління звинувачують зокрема в «Безглуздому і непропорційному використанні тисяч співробітників міліції для охорони мирних зібрань» і «"привласненні" футболок "Спасибі жителям Донбасу" на акції 15 вересня 2011 року» .
Міністр освіти України Дмитро Табачник в номінації «за систематичні порушення прав іноземних студентів». Міністр номінується за «Надання неякісної вищої освіти і не реагуванні на вимагання і махінації, які практикуються щодо іноземних студентів».
Голова державної прикордонної служби України Микола Литвин в номінації «Найбільш інформаційно закритий орган влади». Це відомство звинувачують у ненаданні інформації про факт перебування осіб, не допущених на територію Україну, у ДП МА «Бориспіль», у відмові повідомити причини не допуску як таким особам, так і їх представнику.
Заступник голови Київського районного суду міста Харкова Муратова Світлана у номінації «За бездіяльність у випадку порушення прав людини, порушення права на свободу і справедливий судовий розгляд». Автор заявки стверджує, що суддя допустила грубе порушення прав людини на захист від катувань та поганого поводження, а також права на свободу і справедливий судовий захист.
Жовтневий районний суд міста Луганська в номінації «За порушення права на справедливий суд» .
Мер м. Херсона Володимир Сальдо в номінації «За бездіяльність у випадку порушення прав людини» .
У минулому році «Будяк року» отримали Анатолій Могильов, Валерій Хорошковський і Геннадій Кернес.
Цель Антипремии – привлечь внимание общественности к грубым нарушениям прав человека, которые произошли в государстве на протяжении года, и стимулировать общественную дискуссию относительно опасных для прав человека тенденций в отечественной правовой системе. Антипремия присуждается за наиболее позорные и опасные нарушения прав человека и основных свобод, которые произошли за прошедший год.
Мета Антипремії - привернути увагу громадськості до брутальних порушень прав людини, що відбулися в державі протягом року, та стимулювати суспільну дискусію щодо небезпечних для прав людини тенденцій у вітчизняній правовій системі. Антипремія присуджується за найбільш ганебні та небезпечні порушення прав людини та основних свобод, що відбулися за минулий рік.
ZN.ua                     18.11.2011 14:54
http://www.ord-ua.com/2011/11/18/tabachnik-litvin-i-nacbank-nominanty-na-budyak-roku/?lpage=1

Немає коментарів:

Дописати коментар