Відкрите суспільство

«...кому підпорядковується публічна влада, кому підпорядковується верховна влада в країні - бандитам або громадянам країни? До того часу, поки це питання не вирішене, ніякі інші питання не можуть бути вирішені.»

Андрій Іларіонов

«Янукович – людина старого кримінального складу, яка має свої ігри «за поняттями». У тому світі не ухвалюють закон в принципі. Така людина може говорити про закон, але кримінальний світ не любить закону... Карні злочинці в таборах говорили політичним: ви прийдете до влади і знову мене посадите, оскільки моя справа – обійти закон, а ви хочете привести суспільство до закону»

Євген Сверстюк, доктор філософії, політв'язень радянського режиму.

вівторок, 21 червня 2011 р.

За заповітом керманичів: напередодні 22 червня Росія вирішила напасти на Украіну


Країна, де міжнаціональна ненависть зашкалює до стану війни, вирішила зробити Україну чергову «братську» гидоту.
У розпорядженні Комерсанта-України опинився проект резолюції, який сьогодні російська делегація в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) винесе на розгляд держав-членів цієї організації. Документ під назвою «Про протидію проявам неонацизму і правого радикалізму» складається з чотирьох пунктів. У них, зокрема, говориться, що «асамблея висловлює серйозну заклопотаність зростанням кількості проявів правого радикалізму і націоналістичного екстремізму на просторі Ради Європи». «Ідеї неонацизму і реваншизму сьогодні як і раніше популярні, а проблеми міграції, міжетнічних конфліктів, з якими стикається Європа, допомагають цим ідеям завойовувати нових прихильників, особливо серед радикально налаштованої молоді», – наголошується в проекті. Серед країн, в яких «проходять марші під нацистськими емблемами і колабораціоністи нагороджуються державними нагородами», разом з Австрією, Литвою, Латвією та Естонією названа і України.
В український делегації в ПАРЄ з такими оцінками не погодилися. «Ми вважаємо, що складати подібний список некоректно, – заявила член делегації, народний депутат Юлія Льовочкіна (Партія регіонів). – У України своя історія, і є частина населення, яка завжди була впевнена, що, борючись з більшовиками під час Другої світової війни, українці вели національно-визвольну боротьбу. Це було і буде, і не потрібно на цьому спекулювати ». Пані Льовочкіна також сказала, що резолюція може бути змінена. «Ми теж виступаємо проти радикалізму, проте запропонували російській делегації винести на розгляд резолюцію, виключивши з неї згадка будь-яких країн», – пояснила вона.
У націоналістичних партіях до документа, підготовленому російською делегацією, поставилися вкрай негативно, підкресливши, що «зазначені проблеми якраз найбільше проявляються в Росії». «По-перше, давайте згадаємо, що Росія вела війну на власній території – в Чечні, через що зберігся дуже високий градус ненависті до чеченців і кавказців. А по-друге, давайте згадаємо події на Манежній площі в центрі Москви, коли сотні підлітків ледь не влаштували погром саме через ненависть до інших націй », – заявив заступник голови Всеукраїнського об'єднання «Свобода» Андрій Мохник.
Згоден з ним і народний депутат Андрій Парубій («Наша Україна-Народна самооборона»). «Дивно, що держава, громадяни якої в самому центрі столиці підкидають руку в фашистському вітанні, дозволяє собі критикувати Україну за націоналізм – Росія не має на це морального права. Що стосується нагород, то Бандера і Шухевич боролися з фашизмом вже тоді, коли СРСР, правонаступником якого вважає себе Росія, проводив спільні паради з вермахтом в Бресті. По суті, це політичні заяви, зроблені для того, щоб кинути тінь на нашу країну», – вважає пан Парубій.
"ОБКОМ"                                             21 червня 2011 9:55

Немає коментарів:

Дописати коментар