Відкрите суспільство

«...кому підпорядковується публічна влада, кому підпорядковується верховна влада в країні - бандитам або громадянам країни? До того часу, поки це питання не вирішене, ніякі інші питання не можуть бути вирішені.»

Андрій Іларіонов

«Янукович – людина старого кримінального складу, яка має свої ігри «за поняттями». У тому світі не ухвалюють закон в принципі. Така людина може говорити про закон, але кримінальний світ не любить закону... Карні злочинці в таборах говорили політичним: ви прийдете до влади і знову мене посадите, оскільки моя справа – обійти закон, а ви хочете привести суспільство до закону»

Євген Сверстюк, доктор філософії, політв'язень радянського режиму.

четвер, 16 червня 2011 р.

Ігор Мірошниченко: Для українців є очевидним, що парламентська опозиція у своїй більшості мало чим відрізняється від влади


Україна приречена на гостре та перманентне протистояння влади й опозиції, допоки не відбудеться докорінного очищення українського істеблішменту. Про це в Києві під час засідання круглого столу на тему "Опозиція і влада в Україні: чи є шанс на подолання конфронтації?" заявив член Політради Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Ігор Мірошниченко.
Засідання круглого столу було організовано Українським центром економічних та політичних досліджень імені Олександра Разумкова та Фондом Фрідріха Науманна.
Під час свого виступу Ігор Мірошниченко зазначив:
"Для українців сьогодні є очевидним той факт, що парламентська опозиція у своїй більшості мало чим відрізняється від влади. Міняючись місцями від виборів до виборів, кримінально-олігархічні клани змагаються за доступ до бюджетних ресурсів та вплив на економіку України на користь своїх спонсорів-олігархів. Втім, це не має нічого спільного з відстоюванням інтересів української нації та виконанням передвиборчих програм, у яких вони навперейми щедро годують нездійсненними обіцянками виборців. Специфіка протистояння у парламенті влади та опозиції полягає в жорстких, без сумніву, не парламентських, а радше – кримінальних методах боротьби, оскільки до особистих амбіцій політиків домішуються їхні бізнес-інтереси й, значно рідше, – світоглядні принципи. Війна за бюджетний пиріг країни між скоробагатьками й товстосумами йде на знищення, тоді як проблеми країни і українців, соціальні програми й справжні реформи, необхідні для порятунку економіки, лишаються нереалізованими. Саме тому більшість українців сьогодні не розрізняють влади й парламентської опозиції, однаково не довіряючи їм обом.
Розв'язання проблеми протистояння влади й опозиції, а також – що найголовніше – подолання загальнополітичної кризи в країні можливе через люстрацію. Якщо Партія регіонів, котра сьогодні зосередила в своїх руках усі важелі влади, не забезпечить можливості реалізувати процес очищення влади через парламентські вибори 2012 року, то вона отримає люстрацію через соціально-національну революцію, котра буде безжальною до нинішньої так званої "політичної еліти". З іншого боку, українські націоналісти, які сьогодні є дієвою позапарламентською опозицією, так само не вбачають можливості конструктивної співпраці з чинною владою.
"Живи і давай жити іншим" – цей принцип співіснування різних політичних сил істеблішменту в європейських країнах зрілої демократії, на жаль, неможливо сьогодні застосовувати до української політики. Адже значна кількість політичних партій будують свою політичну діяльність не просто в інтересах крупного капіталу та олігархічних кланів, але й в інтересах інших держав. З міркувань національної безпеки та збереження державного суверенітету України, такі партії необхідно якнайшвидше усунути від влади і заборонити їхню діяльність. Для досягнення цієї мети ВО "Свобода" готова координувати свої дії з іншими політичними силами, які сьогодні перебувають у жорсткій опозиції до Партії регіонів та ідеологічні засади діяльності яких не дискредитують питомо національних почуттів та суверенних прагнень українців".
Прес-служба ВО "Свобода"

Немає коментарів:

Дописати коментар