Відкрите суспільство

«...кому підпорядковується публічна влада, кому підпорядковується верховна влада в країні - бандитам або громадянам країни? До того часу, поки це питання не вирішене, ніякі інші питання не можуть бути вирішені.»

Андрій Іларіонов

«Янукович – людина старого кримінального складу, яка має свої ігри «за поняттями». У тому світі не ухвалюють закон в принципі. Така людина може говорити про закон, але кримінальний світ не любить закону... Карні злочинці в таборах говорили політичним: ви прийдете до влади і знову мене посадите, оскільки моя справа – обійти закон, а ви хочете привести суспільство до закону»

Євген Сверстюк, доктор філософії, політв'язень радянського режиму.

середу, 8 червня 2011 р.

У Харкові "втиху" готують спецпідрозділ для розгону осінніх акцій протесту


Як стало відомо із джерела у сержантському складі харківської міліції, під виглядом реформ та скорочень в обласному управлінні МВС буде сформовано спецпідрозділ для протидії акціям протесту громадян. У ході планової прес-конференції, що відбулася 8 червня 2011 р. в ІА "Статус Кво", начальник управління кадрового забезпечення ГУ МВС України в Харківській області Андрій Стародубцев запевнив, що на разі директив про формування нових підрозділів немає, проте вказане джерело стверджує: "спецкоманду" буде укомплектовано вже до осені поточного року.
Чисельність поки що "тіньового" підрозділу становить близько 500 осіб. На разі триває вишкіл особового складу, який буде завершено до кінця літа. За внутрішньою інформацією, цей міліцейський підрозділ буде презентовано нібито як підкріплення для охорони громадського порядку під час Чемпіонату "Євро-2012". Водночас, реальне його призначення – придушення масових демонстрацій у Харкові, які чинна влада прогнозує на осінь у зв‘язку з тотальним погіршенням соціально-економічної ситуації в регіоні та в Україні загалом.
На прес-конференції 8 червня Андрій Стародубцев зазначив, що "у разі виникнення потреби" обласне управління міліції формуватиме робочу групу з "охорони громадського порядку", яка, у свою чергу, може давати команду на мобілізацію особового складу. Водночас, за його же словами, попри масштабну реорганізацію управління, усіх міліціянтів (окрім відверто "неблагонадійних") буде працевлаштовано на нових місцях. Тож, для "узаконення" згаданого підрозділу буде досить наказу міністерства під приводом наближення футбольного "Євро", а особовий склад реально укомплектують вже до того.
8 червня 2011      Прес-служба Харківської обласної організації ВО "Свобода"
http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/komentari/022327/


Немає коментарів:

Дописати коментар