Відкрите суспільство

«...кому підпорядковується публічна влада, кому підпорядковується верховна влада в країні - бандитам або громадянам країни? До того часу, поки це питання не вирішене, ніякі інші питання не можуть бути вирішені.»

Андрій Іларіонов

«Янукович – людина старого кримінального складу, яка має свої ігри «за поняттями». У тому світі не ухвалюють закон в принципі. Така людина може говорити про закон, але кримінальний світ не любить закону... Карні злочинці в таборах говорили політичним: ви прийдете до влади і знову мене посадите, оскільки моя справа – обійти закон, а ви хочете привести суспільство до закону»

Євген Сверстюк, доктор філософії, політв'язень радянського режиму.

четвер, 23 червня 2011 р.

Вільний продаж землі призведе до нової панщини та кріпацтва


Якщо земельну реформу проводитиме корумпований держапарат, люди втратять контроль над землею, а держава – свою ключову конкурентну перевагу.
Як передає кореспондент УНІАН, про це заявила народний депутат України (фракція «БЮТ-Батьківщина»), голова парламентського Комітету з питань промислової і регуляторної політики і підприємництва Наталія КОРОЛЕВСЬКА, коментуючи інформацію про те, що Кабінет міністрів України затвердив законопроект щодо земельної реформи.
Виступаючи у Житомирі на Форумі ділових людей, Н.КОРОЛЕВСЬКА відзначила, що земельна реформа стосується кожного з 14,5 млн. людей, які живуть у сільській місцевості. «Ми не можемо допустити, щоб чергова хвиля приватизації назавжди залишила цих людей за межею бідності, закінчилася тим самим, ніж і попередні – переходом власності в руки кількох великих компаній. Не можна допустити реформу, яку в чергове проводять за рахунок найменш забезпечених людей на користь великого капіталу», – вважає Н.КОРОЛЕВСЬКА.
 «Томас Джефферсон говорив, що дрібні землевласники – найцінніша частина держави. Можу додати, що в Україні поспішно проведена корумпованою бюрократією земельна реформа повністю зруйнує цю найціннішу частину держави, призведе до нової панщини і кріпосного ладу. Продати землю – це продати незалежність», – відзначила Н.КОРОЛЕВСЬКА.
Голова Комітету Верховної Ради вважає, що невизначеність, яка склалася на ринку землі, гальмує розвиток повноцінного аграрного виробництва в Україні. Проте, без подолання корупції створити ефективний і прозорий ринок землі не вдасться. На її думку, якщо земельна реформа проводитиметься наскрізь корумпованою бюрократією, це призведе до необоротних наслідків, серед яких – концентрація земельних ресурсів у руках великого капіталу, продаж землі за безцінь, зубожіння сільського населення, зростання безробіття і зниження якості життя на селі. «Дотепер законопроекту про земельну реформу ніхто не бачив. Я побоююся, щоб з продажем землі не сталося так, як на східному весіллі, коли наречений знайомиться з нареченою вже після свята. Так і наші селяни можуть опинитися перед фактом початку продажу землі на умовах, з якими їх навіть не ознайомили», – сказала Н.КОРОЛЕВСЬКА.
 «Як результат, люди втратять контроль над таким стратегічним ресурсом, як земля», – відзначила Н.КОРОЛЕВСЬКА. Заберіть у народу гроші, роботу, і такий грабіж може закінчиться разом зі зміною влади. А заберіть у народу землю, і цей грабіж триватиме вічно».
На думку депутата, продавати сільськогосподарську землю за нинішніх умов передчасно. «Українська земля має залишитися стратегічним ресурсом України і стати основою для формування ключової конкурентної переваги України на світовому ринку. Земля — це запорука нашого успіху в майбутньому, земля це і є Україна. Головне завдання реформаторів – не нищити земельний ресурс, не нищити природний ресурс і зберегти найголовніше – людський ресурс на селі», – підкреслила Н.КОРОЛЕВСЬКА.
23.06.2011 18:09 , ОСТАННІ НОВИНИ 
http://www.unian.net/ukr/news/news-442530.html

Немає коментарів:

Дописати коментар