Відкрите суспільство

«...кому підпорядковується публічна влада, кому підпорядковується верховна влада в країні - бандитам або громадянам країни? До того часу, поки це питання не вирішене, ніякі інші питання не можуть бути вирішені.»

Андрій Іларіонов

«Янукович – людина старого кримінального складу, яка має свої ігри «за поняттями». У тому світі не ухвалюють закон в принципі. Така людина може говорити про закон, але кримінальний світ не любить закону... Карні злочинці в таборах говорили політичним: ви прийдете до влади і знову мене посадите, оскільки моя справа – обійти закон, а ви хочете привести суспільство до закону»

Євген Сверстюк, доктор філософії, політв'язень радянського режиму.

середу, 1 червня 2011 р.

Львівські депутати вимагають створити міліцію місцевого самоврядування


1 червня 2011 року на пленарному засіданні 3-ї сесії Львівської міської ради 6-го скликання з ініціативи фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" депутати ухвалили звернення до Президента України та голови Верховної ради України з вимогою вжити невідкладних заходів щодо можливості створення міліції місцевого самоврядування.
Подаємо текст звернення:
"Як стало відомо із засобів масової інформації, Львівське міське управління УМВС України у Львівській області відмовилося забезпечити охорону пам'ятника Степанові Бандері у м. Львові, мотивуючи відмову необхідністю залучення для цього значної кількості працівників міліції.
Ці дії керівника Львівського міського управління міліції, особливо з огляду на останні події у м. Львові, лише підтверджують відсутність належного механізму взаємодії органів місцевого самоврядування та правоохоронних органів, оскільки львівська міліція послідовно ігнорує законні вимоги органів місцевого самоврядування, як наслідок – ігнорує волю усієї громади міста.
Місцеві органи внутрішніх справ неспроможні належно реалізовувати свої основні завдання – забезпечувати законність і правопорядок, оскільки чинним законодавством України не закріплено дієвого механізму відповідальности за їх невиконання перед територіальною громадою.
Вказане вище є достатнім аргументом необхідності надання реальних повноважень органам місцевого самоврядування щодо можливости створення місцевої (муніципальної) міліції.
Згідно з п.п. 1 п. "а" ч.1 ст. 38 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", до відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад належить підготовка і внесення на розгляд ради пропозицій щодо створення, відповідно до закону, міліції, що утримується за рахунок коштів місцевого самоврядування, вирішення питань про чисельність працівників такої міліції, про витрати на їх утримання, здійснення матеріально-технічного забезпечення їх діяльності, створення для них необхідних житлово-побутових умов. Проте, ця норма є фактично мертвою, оскільки відсутні спеціальні законодавчі акти, що регламентують порядок створення та функціонування міліції місцевого самоврядування в Україні.
Враховуючи викладене, Львівська міська рада вимагає здійснення невідкладних заходів щодо можливости створення міліції місцевого самоврядування, з обов'язковим врахуванням таких положень :
1) Ухвалення законодавчого акту, що регулюватиме діяльність міліції місцевого самоврядування – озброєного виконавчого органу представницького органу місцевого самоврядування, який утримуватиметься за рахунок коштів місцевого бюджету і створюватиметься у відповідності з законом для забезпечення охорони прав і свобод громадян та громадського порядку на території села, селища, міста.
2) Міліція місцевого самоврядування має створюватись та ліквідовуватись за рішенням відповідних рад. Про створення і ліквідацію органу міліції місцевого самоврядування повідомлятимуть Міністерство внутрішніх справ України. Під час виконання своїх завдань місцева міліція користуватиметься відповідними правами та матиме обов'язки, передбачені Законом України "Про міліцію".
3) Передбачити відповідальність, підзвітність та підконтрольність органу міліції місцевого самоврядування перед відповідною місцевою радою.
4) Орган міліції місцевого самоврядування міста обов'язково повинен мати наступні структурні підрозділи:
- службу дільничних інспекторів міліції;
- патрульно-постову службу міліції місцевого самоврядування;
- сприяння органам державної автомобільної інспекції;
- охорони об'єктів;
- сприяння службі у справах неповнолітніх;
- охорони і конвоювання затриманих і заарештованих за адміністративні правопорушення;
- екологічну службу;
- міліції попередження правопорушень, що посягають на громадський порядок;
- спеціальну установу для осіб, арештованих за вчинення адміністративних правопорушень;
Впровадження у законодавство України зазначених вище пропозицій – це єдиний шлях до реального та ефективного забезпечення стану законности та правопорядку на місцевому рівні у нашій державі, закріплення дієвого механізму юридичної відповідальности перед територіальною громадою керівників правоохоронних органів на місцевому рівні, і найголовніше – усунення прецедентів ігнорування волі територіальної громади органами влади, що безпосередньо забезпечують особисту і майнову безпеку кожного громадянина", – йдеться у зверненні депутатів.
Прес-служба Львівської міської організації ВО "Свобода"

Немає коментарів:

Дописати коментар