Відкрите суспільство

«...кому підпорядковується публічна влада, кому підпорядковується верховна влада в країні - бандитам або громадянам країни? До того часу, поки це питання не вирішене, ніякі інші питання не можуть бути вирішені.»

Андрій Іларіонов

«Янукович – людина старого кримінального складу, яка має свої ігри «за поняттями». У тому світі не ухвалюють закон в принципі. Така людина може говорити про закон, але кримінальний світ не любить закону... Карні злочинці в таборах говорили політичним: ви прийдете до влади і знову мене посадите, оскільки моя справа – обійти закон, а ви хочете привести суспільство до закону»

Євген Сверстюк, доктор філософії, політв'язень радянського режиму.

четвер, 15 березня 2012 р.

Живи, Оксано!


На відомі миколаївські події (Україна) з відмиванням правоохоронними органами мажорів, які намагалися живцем спалити зґвалтовану ними 18-річну Оксану Макар, про що розповіло " ЭХО Москви", не могли не відгукнутися дівчата з відомого жіночого руху FEMEN.
Сьогодні вони атакували центральний офіс Генеральної прокуратури України, тим самим бажаючи нагадати слідчим і прокурорам, що всі люди в країні рівні перед законом. "А якщо хтось розуміє, що для мажорів – батькових і маминих синочків є в законодавстві лазівки, то на вбивць, що утікають від відповідальності, насильників та інших недолюдків чекає невідворотний народний самосуд, – говорить прес-секретар руху Олександра Шевченко. – Якщо влада не може, не бажає карати злочинців, їх каратиме народ.»
Поки частина дівчат з FEMEN захоплювали центральний вхід в ГПУ, привертаючи до себе більше уваги охорони і співробітників прокуратури, інші активістки зуміли пробратися на висотні конструкції будівлі на вулиці Різницькою в Києві. Манірні генерали з полковниками були шоковані, соромливо підглядаючи за тим, що відбувається, з-поза штор та фіранок, а вулиця схвально дудніла клаксонами.
Підійнявшись на парапет над центральним входом в ГПУ, активістки FEMEN стали скандувати: "Живи, Оксано!", "Смерть мажору!". Розвернули свої саморобні плакати із закликами стратити злочинців.
Олександр Горобець, журналіст, Київ       15 березня 2012, 18:47
http://www.echo.msk.ru/blog/jura777/868905-echo/

Немає коментарів:

Дописати коментар