Відкрите суспільство

«...кому підпорядковується публічна влада, кому підпорядковується верховна влада в країні - бандитам або громадянам країни? До того часу, поки це питання не вирішене, ніякі інші питання не можуть бути вирішені.»

Андрій Іларіонов

«Янукович – людина старого кримінального складу, яка має свої ігри «за поняттями». У тому світі не ухвалюють закон в принципі. Така людина може говорити про закон, але кримінальний світ не любить закону... Карні злочинці в таборах говорили політичним: ви прийдете до влади і знову мене посадите, оскільки моя справа – обійти закон, а ви хочете привести суспільство до закону»

Євген Сверстюк, доктор філософії, політв'язень радянського режиму.

середу, 14 березня 2012 р.

СБУ викликає на допити вчені ради інститутів у повному складі


Весь склад Вченої ради Інституту соціології викликають на допит в СБУ. Про це повідомив заступник директора Інституту соціології Євгеній Головаха.
Він також передав УНІАН копію листа від СБУ, в якому даний «розклад» допитів всіх учених-соціологів, серед яких такі відомі люди, як Микола Шульга, Микола Чурилов, Олександр Вишняк і ще півтора десятки найвідоміших соціологів країни.
У листі старшого слідчого 3-го відділу 1-го управління СБУ пана Дишлюка, зокрема, говориться, що «явка є обов'язковою. В разі нез'явлення без поважних причин можливий примусовий привід», а за наявності підстав - притягнення до адміністративної або кримінальної відповідальності.
 «Такого ще не було в світовій практиці - викликати на допит всю Вчену раду. Можливо, в сталінські часи вчені ради розстрілювали ночами, але так, викликати на допит в нібито європейській країні в 21 столітті, думаю, просто неможливо. Хіба що в Північній Кореї. Ця влада упивається своїм всесиллям. Вона нацьковує СБУ на вчених. Чому СБУ? Скажіть, чому не МВС, не прокуратура, чому СБУ? Вони хочуть залякати учених. Чому цей слідчий з СБУ не прийде і не поговорить зі вченими? Він хоче насолоджуватися своїм всесиллям та страхом вчених? Я учасник руху «1 грудня», сьогодні у мене зустріч з іншими і хочу сказати: нас же скоро пакуватимуть пачками. Я на президентських виборах був проти всіх. А сьогодні я розумію, як ми помилилися», - заявив Головаха.
Новини - Ексклюзив 14.03.2012 10:57
http://hvylya.org/news/exclusive/20958-sbu-vyzyvaet-na-doprosy-uchenye-sovety-institutov-v-polnom-sostave.html

Немає коментарів:

Дописати коментар