Відкрите суспільство

«...кому підпорядковується публічна влада, кому підпорядковується верховна влада в країні - бандитам або громадянам країни? До того часу, поки це питання не вирішене, ніякі інші питання не можуть бути вирішені.»

Андрій Іларіонов

«Янукович – людина старого кримінального складу, яка має свої ігри «за поняттями». У тому світі не ухвалюють закон в принципі. Така людина може говорити про закон, але кримінальний світ не любить закону... Карні злочинці в таборах говорили політичним: ви прийдете до влади і знову мене посадите, оскільки моя справа – обійти закон, а ви хочете привести суспільство до закону»

Євген Сверстюк, доктор філософії, політв'язень радянського режиму.

понеділок, 26 березня 2012 р.

На фестивалі документального кіно раптово знятий з показу фільм про дитячу працю в нелегальних шахтах Донбасу


Документальний фільм про підлітка з неблагополучної сім'ї, вимушеного йти в шахту, щоб прогодувати сестри, зняли з показу на фестивалі всього за декілька годинників до презентації.


Фільм «Шахта № 8» про дитячу працю в нелегальних шахтах Донбасу не показали на фестивалі документального кіно в Києві. Стрічку естонського режисера Мар'ян Каат зняли з показу на фестивалі всього за декілька годин до презентації. Ініціатором заборони стала український сопродюсер фільму Олена Фетісова. 

Шахта №8


Фільм був знятий в 2008-2010 роках в місті Снігове Донецької області. Головний герой кінострічки – підліток з неблагополучної сім'ї, вимушений йти в шахту, щоб прогодувати своїх сестер.

По словах Каат, Олена Фетісова раптово назвала своє ж кіно «постановочним і невідповідним жанру». Такий хід, на думку естонської сторони, виглядає вельми дивним, оскільки ні раніше чого подібного Фетисова не заявляла, і навпроти, будучи продюсером, мала намір поширювати фільм в Україні. Каат була шокована таким, що стався. Дії Фетисової вона вважає політичним замовленням.

«Фільм, через політичну ситуацію в Україні, складно поширювати. Моя мета – показ зараз, індивідуальний показ поза фестивалем, щоб люди винесли самі свої ухвали, що цей фільм є, тому що ті звинувачення, які я отримала сьогодні, несподівані для мене, вони просто образливі», – сказала Каат.


ZN.UA    По матеріалах: Острів   Понеділок, 26 березня 2012 р.        12:50
http://news.zn.ua/CULTURE/na_festivale_dokumentalnyh_filmov_vnezapno_snyat_s_pokaza_film_o_detskom_trude_v_nelegalnyh_shahtah_-99382.html

Немає коментарів:

Дописати коментар